Programma competitie en beker bekend

De laatste weken hebben er in de Hoofdklassen en 1e klassen nog enkele wijzigingen plaatsgevonden. Inmiddels lijken de indeling grotendeels bekend en heeft de KNVB het wedstrijdprogramma gepubliceerd. Daarbij is ook het wedstrijdschema van de noordelijke KNVB beker bekend gemaakt. Traditioneel begint het seizoen namelijk met de 1e ronde. Deze zal worden gespeeld in de week van 4 tot en met 8 september.

1e Ronde beker
Sinds vorig seizoen is het poulesysteem afgeschaft. Het betekent erop of eronder dus in de 1e ronde. Net als vorig seizoen staat de Hoogenveense derby tussen FC Tunas en Hoogeveen weer op het programma. De polderderby tussen zvv Urk 2 en Futsal Emmeloord 2 springt ook in het oog. Verder is er een derby van Drachten (Drachtster Boys versus Futsal Dragten 2) en een derby van Roden (ONR 2 tegen Roden). Kijkend naar de Topklassers struikelt er in ieder geval één in de 1e ronde. Futsal Winsum en Futsal Delfzijl zijn aan elkaar gekoppeld. Andere mooie duels op papier zijn FC Grootegast tegen Real Camaradas, Drs. Vijfje tegen Inter Maluku, Beilen tegen LTC en Futsal Marum tegen ONR.

Speelronde 1
Op zvvreuz.nl is eveneens de 1e speelronde te vinden van de Top-, Hoofd- en 1e klassen. De Topklasse F trapt gelijk af met de Leeuwarder derby tussen promovendus sc Flamingo en Futsal Cambuur. Degradant Emmeloord moet op bezoek bij Futsal Dragten en het is de Drentse derby tussen zvv REUZ en promovendus ONR.

In de Hoofdklasse H wordt eveneens afgetrapt met een Drentse derby. Ook nog eens tussen twee promovendi: Beilen tegen ACV. Eén van de favorieten, Hoogeveen, bezoekt het tweede team van Inter Maluku. In de Hoofdklasse I start Futsal Marum met een thuisduel tegen zvv Urk 2. Nieuwkomer Leekster Eagles 2 treft in eigen huis REUZ 2.

In 1A, een Drents-Groninger klasse staan twee nieuwkomers tegenover elkaar. Leekster Eagles 3, ook gelijk één van de titelkandidaten, treft CSVC uit Coevorden. In de overwegend Groninger 1e klasse B veel tweede teams. Ook twee degradanten uit de Hoofdklasse spelen erin. Bellingwolde moet op bezoek bij Exstudiantes 2, De Heracliden bezoekt Oranje Nassau 2. Tot slot de overwegend Friese 1C. Een mooi affiche in speelronde 1 tussen Drachtster Boys en Blauw Wit ’34, twee degradanten uit de Hoofdklasse.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *