Voorbeschouwing op Hoofd- en 1e klasse!

De meest fanatieke zaalvoetbalploegen zijn inmiddels begonnen aan de voorbereiding. Via Social Media is bijvoorbeeld te volgen dat Eerste Divisionist zvv Urk duidelijk een rol van betekenis wil spelen. Dat kan maar één ding betekenen: het zaalvoetbalseizoen staat weer voor de deur. Over een kleine drie weken barst deze weer los met de eerste bekerronde en een week later de eerste competitiewedstrijden. Volgens Zaalvoetbal Noord de hoogste tijd voor een (persoonlijke) voorbeschouwing, dit keer voor de Hoofdklassen en (kort) de 1e klassen.

Samenvattend is er een maandag/woensdag Hoofdklasse (H) en een vrijdag Hoofdklasse (I). Niet gek gedacht door de KNVB. Kijkend naar de Hoofdklasse H lijkt De Griffioen in ieder geval één van de kanshebbers voor de titel. De ploeg uit Oosterwolde is één van de degradanten uit de Topklasse. Met name de tweede seizoenshelft werd de Friezen fataal. Hoogeveen is kandidaat nummer twee. De Drenten gingen kopje onder in de finale van de nacompetitie tegen ONR. Lange tijd leek Hoogeveen overigens kampioen te worden. Hoogeveen kreeg last van kampioenskoorts en verloor punt na punt. Uiteindelijk ging Flamingo er met de titel vandoor.

Achter De Griffioen en Hoogeveen zijn Drs. Vijfje 3, Futsal Frisia en Waterpoort Boys de outsiders. Al heeft Frisia met het inleveren van de topscorer heel veel kwaliteit ingeleverd. Vijfje, vorig seizoen spelende als O19, werd vorig seizoen knap tweede in de andere Hoofdklasse. Nieuwkomers in deze klasse zijn ACV, Beilen, Old Forward en Inter Maluku FC 2. De Herauten en DOSKO completeren de Hoofdklasse H.

Een échte favoriet in de Hoofdklasse I? Nee. Uiteraard verwacht ik wel iets van Futsal Marum. In de Topklasse F zat vorig seizoen alles tegen. Het goede nieuws is dat Andy de Jong weer teruggekeerd is als coach en de Marummers Noël Kailola en Daniël Laturiuw terug zijn. Met de bestaande kern moet Marum zodoende zeker meespelen om de bovenste plaatsen. Inter Maluku FC, Roden, REUZ 2 en FC Grootegast waren vorig seizoen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Het doet deugd dat Leekster Eagles, nog altijd de beste club in Noord-Nederland, weer een tweede team heeft. Ongetwijfeld gaan zij leuke dingen laten zien.

Ook van Urk 2 verwacht ik veel. De komst van de Boundati’s betekent een brede selectie. Daarvan zou dus het tweede moeten profiteren. Datzelfde geldt ook voor promovendus Futsal Winsum 2. Ook zij kunnen teren op een breed spelersbestand. Futsal Dragten 2 (vorig seizoen 3) werd eenvoudig kampioen in de 1e klasse. Hoe Bedum eruit ziet komend seizoen is mij niet bekend. Drs. Vijfje 2 heeft het al een aantal seizoenen lastig in de Hoofdklasse. Allicht dat er nog wat talent is aan komen waaien bij de studenten. Anders voorspel ik geen hoge notering voor de Groningers.

In 1A is Leekster Eagles 3 de grote favoriet. Met een aantal oud-eerste elftal spelers lopen de adelaren over aan kwaliteit. Outsiders zijn SVMH, zvv Delfzijl en Sporting Emmen. Elim, Oranje Nassau 2, Exstudiantes 3 en CSVC de nieuwkomers. Waar Bellingwolde en De Heracliden vorig seizoen Hoofdklasser waren komen ze nu beide uit in 1B. Wat mij betreft goed voor een hoge klassering. Oranje Nassau en Grijpskerk de outsiders. Geen nieuwkomers in deze klasse. Al een paar seizoenen lang grijpt Futsal Buitenpost naast promotie. Zal het ze dit seizoen wel lukken? Drachtster Boys, Emmeloord 2 en Blauw Wit ’34 komen uit de Hoofdklasse. Broekster Boys en sc Flamingo zijn de nieuwelingen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *