REUZ 1 houdt het onder de twintig

Scheenbeschermers, hesjes, een (goed) arbitraal trio en fysiek iets meer toegestaan. Een zaalvoetbalpotje is net even anders dan dat de zaalvoetballers van REUZ 1 (en 2) gewend zijn. En dan ook nog eens één van de betere tegenstanders uit het landelijke zaalvoetbal op bezoek: zvv Hovocubo uit Hoorn.

De equipe van Mike Baalmans had het allemaal te danken aan de bekerwinst van afgelopen seizoen. En in de 1e ronde van de Landelijke KNVB Beker volgde dus Eredivisionist Hovocubo. Logischerwijs was een nederlaag één van de zekerheden, maar de manier waarop was belangrijk voor de REUZen. En het ging de Vriezenaren aardig af. De 0-1 was erg fraai van de bezoekers, maar uit de counter maakte Tim van Huffelen knap 1-1. Op 1-3 liet Sietse Wichers zijn kwaliteit zien met een fabuleus stiftje (2-3). Vanaf dat moment was het over een werd overduidelijk dat Hovocubo, met o.a. de noordelijke zaalvoetballers Yoshua St. Juste en Handrit Hoxhaj in de gelederen, topniveau is. De ploeg van Sander van Dijk liep voor rust uit naar 2-10.

Daarmee werd de doelstelling voor de tweede helft bepaald: onder de 20. Dat lukte. De teller bij de Hoornaars stokte uiteindelijk op 18. REUZ wist er nog drie te produceren: twee maal Patrick Steenbergen en één maal Leander Meijering. Daarmee kon het publiek niet anders dan tevreden zijn. Wederom een mooie zaalvoetbalavond dus in El Campo, hopelijk volgen er meer dit seizoen in de Topklasse én in de oude vertrouwde noordelijke KNVB beker.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *