SR5: Vijfje haalt uit tegen Delfzijl

De Leeuwarder ploegen in de Topklasse F deden het goede deze week. Op woensdag wonnen zowel Futsal Cambuur als Flamingo hun duels. Cambuur versloeg Real Camaradas met 5-4 door treffers van Imran Zibari, Jordi Rakiman (beide 2x) en Aissa Mahnin, Flamingo stuurde hekkensluiter ONR met 8-3 naar huis. Vrijdag liet Drs. Vijfje heel weinig heel van Futsal Delfzijl. De studenten kwamen in de dubbele cijfers, in de ACLO werd het 10-1. Frank Vermeulen scoorde de meeste goals: hij maakte er drie.

Koploper Beilen in de Hoofdklasse H maakte geen fout tegen hekkensluiter De Herauten. De Drenten wonnen met 4-0. De topper tussen Drs. Vijfje 3 en Frisia werd gewonnen door de Groningers. Zij scoorden er, net als het vlaggenschip, 10. Frisia maakte er 3. De Griffioen haalde vrijdag uit bij Inter Maluku FC 2 door met 3-15 te winnen en Waterpoort Boys verspeelde een 3-1 voorsprong tegen ACV. Daar werd het uiteindelijk 3-3.

De derby tussen FC Grootegast en Futsal Marum in de Hoofdklasse I werd een prooi voor de thuisploeg (3-2 red.). Daarmee moet de ploeg van Andy de Jong de kop overlaten aan Roden. De Roners speelde zelf gelijk: met 3-3 tegen Inter Maluku FC. Dat gelijkspelen doet Maluku vaker. De 3-3 was al het derde gelijke spel in vier duels. Verder was er een ruime zege van Leekster Eagles 2 (10-3 vs Bedum), de eerste zege van Exstudiantes (5-6 bij REUZ 2), een belangrijke zege van Futsal Dragten 2 (3-6 bij Drs. Vijfje 2) en een gelijkspel tussen Winsum 2 en Urk 2.

In 1A zijn Leekster Eagles 3 en Sporting Emmen de gezamenlijke koplopers. Beide ploegen hebben negen uit drie. Grijpskerk heeft de macht in 1B met 14 punten. Omlandia volgt op gepaste afstand (acht punten). En in 1C is Futsal Buitenpost de lijstaanvoerder. De Friezen wonnen met 2-5 bij Broekster Boys.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *