REUZ 1 en 2: beide drie punten!

Na drie minuten was in El Campo voldoende om eigenlijk al te concluderen dat er voor tegenstander Flamingo eigenlijk niets te halen viel. Het stond immers al 3-0 en de Leeuwarders liepen nou ook niet echt over van motivatie. Gedurende de eerste helft werd dat verschil alleen nog maar groter, de tweede helft was alleen nog maar om des keizers baard.

De snelle 3-0 volgde door goals van De Bruin en twee keer Steenbergen. Bij rust stond er 6-0 op het scorebord, waar Stone er nog drie bij maakte. Na rust stokte de REUZ-teller op 8 dankzij wederom Steenbergen en Tim van Huffelen. Met kunst en vliegwerk (en slecht omschakelen) en een uitstekende goalie Rolf van Wijk lukte het de Friezen niet om te scoren. Dat was nou niet echt een prestatie van de overige REUZen, waarbij het leek of ze het wel geloofden. De drie punten tellen uiteraard wel en REUZ stoomt hiermee op naar de vijfde plaats. Volgende week wacht koploper Boerakker.

REUZ 2 speelde, na overleg met Urk, op woensdag. Vooruit spelen was niet mogelijk van de KNVB en vrijdagavond hadden de Vriezenaren simpelweg niet genoeg spelers om richting Urk af te reizen. Met ook op de woensdag een smalle selectie tradt REUZ 2 aan met een combiteam met REUZ 1 (wij zijn ook maar een klein cluppie). En dat deed het helemaal niet onaardig. Sterker nog, er werden belangrijke punten gepakt. Jeroen Kreeft maakte de onverwoestbare 0-1. David Koops scoorde voor rust de 0-2. Vervolgens zag het eruit alsof Urk de wedstrijd naar zich toe trok. De sterke Wouter Kaptijn scoorde twee keer. REUZ raapte zich op en via Koops tweede en Patrick Steenbergen werd het alsnog 2-4. Een mooie terugreis dwars door de polder volgde in een gezellig bus met Mike Baalmans als uitstekend bestuurder. Volgende week wacht SV Bedum.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *