SR7: Futsal Winsum foutloze koploper

Het was hem het weekje wel weer. Zowel in de Topklasse als in de Hoofdklassen zijn er nieuwe koplopers. En dat kan niet anders betekenen dat de oude koplopers punten hebben verloren. In de Topklasse F ging dat om Boerakker. De geelhemden kregen REUZ op bezoek en de Vriezenaren bleken een taaie opponent. In een aardig gevuld Sportcentrum Leek bleef het bij 3-3.

Futsal Winsum profiteerde optimaal met een klinkende 8-1 zege. De equipe van Marc Krüger zijn nog steeds foutloos (18 uit 6) en langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de Winsummers toch echt wel de grote titelkandidaat zijn in de Topklasse. Ondanks dat ze zelf voorzichtig zijn en zichzelf willen manoeuvreren in de underdog: met een goede goalie (nog maar vier goals tegen) en veel scorend vermogen (o.a. Roorda, de Jonge Rosa, Vilalta en Haaksema) kun je daar simpelweg niet meer onderuit.

Daarachter, in de subtop, is het wel interessant. LTC wist met 3-6 bij WMC te winnen en staat derde. Real Camaradas kwam niet in actie, REUZ staat vijfde en Flamingo zesde. De Leeuwarders herpakten zich met een 7-0 overwinning op Futsal Delfzijl na de dikke nederlaag vorige week in Vries. Vlak ook Futsal Dragten niet uit. De Friezen hebben nog maar vier duels gespeeld. Daarin hebben ze al wel negen punten. Vrijdag een 2-4 zege nota bene op de thuisspeelavond van Drs. Vijfje. Futsal Delfzijl kwam vrijdag voor de tweede keer in actie. Dat werd wel een succes. De havenbewoners versloegen Futsal Cambuur met 7-6.

Waterpoort Boys is de nieuwe leider in de Hoofdklasse H. Op doelsaldo wel, maar de Snekers wonnen met 5-4 van De Herauten. Beilen verloor namelijk zelf verrassend met 2-5 van DOSKO. Voor De Herauten wel weer zuur. De ploeg uit Bergum heeft sowieso al een pechseizoen en ook nu weer werd een voorsprong uit handen gegeven. Door zeges van Hoogeveen (9-2 vs De Griffioen) en Old Forward (5-1 vs Drs. Vijfje) nestelen zij zich in de subtop.

In de Hoofdklasse I ook een koploper op doelsaldo. FC Grootegast pakte met 2-4 de winst bij Drs. Vijfje 2. Futsal Winsum 2 verloor met 5-6 van Futsal Dragten 2, waardoor zij zakken naar plaats drie. Futsal Marum staat ertussen. Zij wonnen de derby met 2-6 van Leekster Eagles 2. Urk 2 won verrassend met 2-7 van Roden. Bedum deed hetzelfde in Vries door met 4-10 te winnen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *