SR12: Puntverlies Winsum, Real nummer 2

Het einde van 2017 nadert. Het betekent dat de zaalvoetbalcompetities richting de helft gaan. Niet helemaal en in de Topklasse F is er bijvoorbeeld best was scheefgroei maar de contouren van de ranglijst zijn goed zichtbaar. Dat Futsal Winsum bijvoorbeeld kampioen gaat worden is niet eens meer een vraag. Belangrijker is de vraag wanneer dat gebeurt. Al moest de ploeg van Marc Krüger deze speelronde wel het eerste puntverlies slikken. Bij Flamingo werd het 3-3 en de Winsummers stonden nota bene nog met 0-3 voor. Volgende week speelt de koploper nog tegen Drs. Vijfje.

Daarachter is Real Camaradas de nieuwe nummer twee na een knappe 2-5 zege bij concurrent Boerakker. En dat is knap voor de ploeg van Dick-Peter Vis die het kunststukje van vorig seizoen eigenlijk herhalen. Te hopen voor de Zuidhorners is wel dat ze het nu wel gaan volhouden tot het eind. Woensdag is Flamingo-uit het laatste duel in 2017 voor Camaradas. Ook LTC blijft het uitstekend doen in de Topklasse F. Op de woensdag werd het eveneens Drentse ONR met 4-6 opzij gezet door de Assenaren. De scheefgroei geeft een vertekent beeld over Futsal Dragten. De Friezen wonnen namelijk weer, met 7-1 van WMC, maar de huidige 7e plaats kan zeker nog worden ingeruild voor een mooie klassering in de subtop. Drs. Vijfje speelt voornamelijk erg wisselvallig dit seizoen. De ranglijst geeft dat eigenlijk ook weer: vijf keer winst, één keer gelijk en vijf keer verlies. Futsal Cambuur werd in eigen huis wel gewonnen: met liefst 10-3. Onderin was er een belangrijke overwinning voor Futsal Delfzijl. Zij versloeg hekkensluiter Emmeloord met 6-2. Volgende week komt Emmeloord ook in actie: tegen ONR. Verder is het nog Futsal Cambuur tegen REUZ.

Een rustige week in de Hoofdklasse H. Drs. Vijfje declasseerde het nog puntloze Inter Maluku FC 2 met 13-1. Waterpoort Boys en Hoogeveen bepalen deze week wie herbstmeister gaat worden. WPB speelt uit bij Futsal Frisia, Hoogeveen heeft op papier een makkie met Maluku 2. Drs. Vijfje 3 treft De Griffioen. De Hoofdklasse I heeft winterstop met Roden als winterkampioen. De Drenten wonnen in eigen huis met 6-5 van het tweede team van Drs. Vijfje. FC Grootegast kwam niet in actie, zij blijven wel tweede. Dragten 2 completeert het podium met een derde plaats. Zij wonnen bij Bedum met 5-11. REUZ 2 heeft de laatste weken behoorlijke sprongen gemaakt op de ranglijst. Zij wonnen gisteravond met 5-2 van de jonge Eagles. Urk 2 en Futsal Marum bleven op Urk in evenwicht. Het werd 4-4. Bij de Marummers is Joeri Schuiling de man in vorm. Met negentien goals is hij voorlopig de topscorer van de Hoofdklasse.

Leekster Eagles 3 lijkt de te kloppen ploeg in de 1e klasse A. De kraker tegen CSVC werd deze week met 2-6 gewonnen, maar daarachter ligt cupfighter Oranje Nassau 2 op de loer. CSVC en Sporting Emmen volgen kort daarachter. Zvv Grijpskerk en Omlandia gaan vermoedelijk de titelrace in 1B bepalen. Grijpskerk is voorlopig koploper met 23 punten. Omlandia volgt met 21. Frisia 2 is in 1C koploper. Het gat met nummer twee Futsal Buitenpost is vijf punten. Futsal Dragten 3, momenteel vierde, is misschien wel een outsider. Zij hebben nog twee duels te goed en lopen zes punten achter.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *