SR15: Winsum rekent af met Real Camaradas

De contouren in de Topklasse F lijken nu wel echt zichtbaar. Met een 3-5 zege op Real Camaradas gaat Futsal Winsum in ieder geval om het kampioenschap spelen. Futsal LTC is de enig overgebleven concurrent van de Winsummers. Het verschil tussen beide is weliswaar elf punten maar de ploeg van Johan Meek heeft liefst drie wedstrijden minder gespeeld. Maandag won LTC met 7-5 van hekkensluiter Futsal Cambuur.

Met Futsal Winsum of LTC zal één van beide vermoedelijk de nacompetitie in gaan. Dat betekent dat er nog een tweede plaats over is. Real Camaradas staat nog steeds tweede en is zeker kanshebber. Ook REUZ (versloeg ONR met 3-7), Boerakker (versloeg WMC met 1-4) en Futsal Dragten (verspeelde twee punten door tegen Emmeloord 5-5 te spelen) strijden daar volop voor mee. Drs. Vijfje ligt zeker op het vinkentouw. Flamingo is momenteel niets meer en niets minder dan een echte middenmoter. Ze wonnen met 2-6 bij Futsal Delfzijl. Onderin is het verschil tussen de nummers negen en dertien maar drie punten. Het belooft een spannende ontknoping te worden…

De strijd om de koppositie in de Hoofdklasse H is interessant. Liefst vijf ploegen doen wekelijks aan stuivertje wisselen. Futsal Hoogeveen is nu koploper maar verloor maandag met 8-5 van ACV. Drs. Vijfje 3 had een dubbel programma. De 6-5 nederlaag op maandag tegen De Griffioen werd vrijdag door een 1-8 zege op Maluku 2 goedgemaakt. Het gat met Hoogeveen is drie punten. Waterpoort Boys ging met 2-4 tegen onder tegen Beilen. Old Forward en Frisia deden weer goede zaken door beide te winnen.

Roden is de te kloppen ploeg in de Hoofdklasse I. De Drenten liet door een 9-0 zege weinig heel van Winsum 2. Dragten 2 en Urk 2 zijn subtopper. Beide ploegen wonnen vrijdag. Dragten met 5-3 van Marum, Urk met 7-2 van het tweede Vijfje team.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *