SR20: LTC klaar voor de kraker

Ondanks de duidelijke verschillen op de ranglijst is het verrekte spannend in de Topklasse F. Zo zijn er twee clubs die gaan uitmaken wie zich kampioen mag noemen. Futsal Winsum en LTC komen daarvoor in aanmerking. Winsum was vrij, LTC zette haar goede vorm door, door nummer drie Boerakker met 6-3 te verslaan. De messen zijn dus geslepen voor de absolute kraker volgende week tussen Futsal Winsum en LTC. Het verschil is twee punten in het voordeel van de Groningers. LTC staat één wedstrijd achter.

Voorlopige strijden vier ploegen voor de felbegeerde derde plaats, wat recht geeft op nacompetitie. Boerakker is hierin koploper, zijn staan nog derde. Real Camaradas is de nummer vier, maar de Zuidhorners verloren van verrassend in eigen huis met 2-4 van Futsal Cambuur. REUZ deed in deze strijd de beste zaken door de nummer vijf Futsal Dragten met 5-2 te verslaan. Drs. Vijfje en WMC zijn echte middenmoters, waarbij ze eerder naar beneden moeten kijken dan naar boven. Vijfje speelde met 2-2 gelijk tegen Futsal Delfzijl, WMC versloeg Emmeloord met 3-6. ONR deed goede zaken door Flamingo met 6-5 te verslaan. De ploeg uit Roden staat nu ”stevig” tiende, wat wel uiteindelijk zal leiden tot een herkansing. Flamingo heeft één punt meer en staat 9e. De nummers 11, 12 en 13 (Cambuur, Emmeloord en Delfzijl) zijn momenteel de degradanten. Het verschil met ONR is al zes punten.

De kraker in de Hoofdklasse H is een prooi voor Old Forward geworden. Bij Drs. Vijfje 3, nog steeds de koploper, werd met 3-4 gewonnen. De ploeg uit Wilhelminaoord staat nu nog één punt achter met een wedstrijd te goed. Hoogeveen ligt ook op de loer. Zij versloegen De Griffioen met 2-9. Beilen (5-12 bij DOSKO) en Frisia (4-3 tegen Inter Maluku FC 2) blijven subtoppers. In de Hoofdklasse I is FC Grootegast weer alleen koploper. FCG versloeg zelf Drs. Vijfje met 6-1, Urk 2 en Roden speelden gelijk tegen elkaar (4-4). Door zeges van REUZ 2 (4-11 bij Bedum) en Futsal Dragten 2 (9-6 op Winsum 2) staan er nu vier ploegen op 30 punten. Exstudiantes versloeg Inter Maluku met 5-4, Eagles 2 won bij Marum met 3-5.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *