REUZ 1 naar plaats drie!

Een ritje naar Flamingo op een woensdagavond om 22:00 uur. Je moet er wat voor over hebben. En om achteraf niet het verwijt te krijgen dat het mooi wonen is kun je er beter maar wat van maken. Aangekomen op Sportpark Wiarda volgde nog een ijskoude wandeltocht om uiteindelijk de heerlijke warmte van de blauwe vloer te bereiken. Een korte bespreking volgde, immers alle instructies waren vooraf al gegeven door de wintersportende T/C Mike Baalmans. Ook goalie Rolf van Wijk stond op de lange laten en werd vervangen door REUZ 2-er Stefan Meijering.

REUZ speelde een prima pot in Leeuwarden. Het enige wat in eerste instantie ontbrak waren doelpunten. En dat is, hoe cliché, wel waar het om draait. Deels was dat te danken aan de prima keepende Flamingo-doelman, anderzijds door de slordige en slappe afwerking.  Zo liet Patrick Steenbergen een geweldige kans op de 0-1 liggen. De Leeuwarder balvirtuoos Mourad Azazar deed dat in de snelle counter wel en zette Flamingo op een 1-0 voorsprong.

Na rust het zelfde spelbeeld. Veel kansen, geen treffers. Daarbij moet worden gezegd dat de Friezen ook de nodige mogelijkheden om zeep hielpen, mede dankzij goed optreden van Meijering. Uiteindelijk was het geluk met de Vriezenaren. Roy de Bruin rondde af op aangeven van Sietse Wichers: 1-1. Aansluitend was het in overtal Sietse Wichers met de 1-2 en De Bruin met de 1-3. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Flamingo probeerde het nog met een meespelende goalie, maar dat leverde nog twee tegentreffers op die werden gemaakt door Steenbergen.

Een lekkere zege dus in het Friese én een mooie derde plaats in de Topklasse F. Boerakker en Real Camaradas kunnen daar deze week nog overheen gaan, maar op basis van wedstrijden, op papier etc. is dat een knap resultaat. Volgende week vrijdag wacht een belangrijk duel voor die derde plaats tegen Boerakker.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *