SR21/22: Futsal Winsum zet stap richting titel

Futsal Winsum heeft een behoorlijke stap gezet richting het kampioenschap in de Topklasse F. De absolute kraker tegen concurrent en nummer twee LTC werd met 5-4 gewonnen. Het was reclame voor het zaalvoetbal in de Ripperdahal. Volle bak en twee ploegen die lieten zien dat ze inderdaad tot de beste van de Topklasse F behoren. Aanvankelijk leek Winsum een eenvoudige zege te boeken, na een rode kaart bij de Assenaren en een 5-0 voorsprong. De individuele kwaliteit kwam vervolgens bij LTC bovendrijven en de equipe van Johan Meek kwam dichtbij tot 5-4. Spanning dus alom, maar de blauwhemden gaven het niet meer weg. Met één wedstrijd voorsprong staat Winsum nu vijf punten voor op LTC.

Daarachter blijft het spannend voor plaats drie. Boerakker (3-2 winst op ONR), REUZ (1-5 bij Flamingo) en Futsal Dragten (2-6 bij Futsal Cambuur) maakten alle drie geen fout. De vierde, Real Camaradas, verloor wel punten op bezoek bij Drs. Vijfje (4-4). Door een 5-3 zege op Futsal Delfzijl kruipt Futsal Emmeloord dichterbij naar plaats tien, wat uiteindelijk een herkansing betekent. Deze week staan er vijf duels op het programma: koploper Winsum tegen ONR, voor de strijd om plaats drie staat de confrontatie tussen de nummer drie en vier op het programma: Boerakker tegen REUZ in Vries, treft Dragten Drs. Vijfje, speelt Real Camaradas tegen Futsal Emmeloord en is het LTC versus WMC.

Hoogeveen en Drs. Vijfje 2, beide Hoofdklassers, gaan op 20 april uitmaken wie de opvolger wordt van REUZ als bekerwinnaar van district Noord. Hoogeveen versloeg DOSKO met 2-4 en Vijfje wipte reuzendoder Oranje Nassau 2 (1e klasser) met dezelfde cijfers. Gezien de stand (Hoogeveen doet in de Hoofdklasse H mee om te titel, Vijfje is laagvlieger in de Hoofdklasse I) zijn de Drenten ligt favoriet maar in de beker weet je het maar nooit.

Geen fouten van de drie topploegen uit de Hoofdklasse I die in actie kwamen. Alle drie wonnen ze dik: koploper FC Grootegast met 4-14 van SV Bedum, Roden met 11-1 van Exstudiantes en Futsal Dragten 2 met 2-10 van Inter Maluku FC. Deze week staan onder andere de nummers twee en drie tegenover elkaar: Roden bezoekt Futsal Dragten 2. Frisia versus Hoogeveen is in de Hoofdklasse H een mooi affiche. Als de Leeuwarders nog mee willen doen om het kampioenschap zal er moeten worden gewonnen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *