SR22: Nederlaag Winsum, LTC profiteert optimaal

Dat zaalvoetbal een onvoorspelbaar spelletje is bewijst koploper Futsal Winsum. Vorige week schreef ik nog over een goede stap richting de titel, deze week gaat het over misschien wel het laten glippen van de titel. Op bezoek bij ONR ging het voor de ploeg van Marc Krüger namelijk helemaal mis. ONR versloeg de blauwhemden met 5-3, mede door twee goals van nieuweling en ex-Eagle Marwin van Wijk. LTC profiteerde, won zelf met 4-2 van WMC, en heeft alles weer in eigen hand.

Daarachter is REUZ de nieuwe nummer drie van de Topklasse F. De Vriezenaren deden door de onderlinge strijd tegen Boerakker met 3-0 te winnen. Nummer vijf Real Camaradas versloeg Futsal Emmeloord met 8-2, concurrent Futsal Dragten verloor dure punten in eigen huis tegen Drs. Vijfje: 2-3. Met 37 uit 19 staat REUZ dus derde, Boerakker volgt met 36 uit 20. Real heeft 36 uit 21 en Dragten staat op 31 uit 19. Spanning alom dus om de felbegeerde derde plaats. Door de zege van ONR op Winsum geven zij de 10e plaats (uiteindelijk herkansen) over aan Flamingo.

In de Hoofdklasse H is Hoogeveen na deze speelronde de absolute titelfavoriet. De Drenten schakelde Frisia uit voor de titel door met 4-5 te winnen en zag concurrent Drs. Vijfje 3 met 4-5 verliezen van Beilen. Onderin heeft ACV goede zaken gedaan door Maluku 2 met 2-6 te verslaan. De Griffioen won het middenmoot duel tegen DOSKO met 12-5, DOSKO, kwam twee keer in actie, won maandag wel met 3-2 van Waterpoort Boys.

De titelrace in de Hoofdklasse I is volledig open. FC Grootegast blijft door de 10-3 zege op Winsum 2 koploper (20-36). Dragten 2 volgt op twee punten en twee duels minder. Roden staat derde (19-33) maar verloor de onderlinge strijd met Dragten 2 (6-2) en REUZ 2 staat vierde (18-33) en heeft ook nog volop kans. De REUZen versloegen Marum met 2-3. Voor Vijfje 2 en Bedum wordt handhaving lastig. Vijfje 2 ging thuis tegen Leekster Eagles 2 met 1-5 ten onder, Bedum pakte een puntje (5-5) tegen Exstudiantes. Inter Maluku heeft nog drie inhaalduels te gaan, versloegen Urk 2 met 4-5 en hebben nog zicht op de subtop.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *