SR26: Winsum zonder spelen kampioen!

Een bijzondere week in zaalvoetballand. Zonder te spelen is Futsal Winsum namelijk kampioen geworden van de Topklasse F. Logischerwijs zijn dat felicitaties waard. De basis hiervoor werd eigenlijk gelegd door LTC afgelopen vrijdag: zij verloren met 6-3 bij Boerakker. Daarnaast werd Futsal Delfzijl uit de Topklasse F gehaald na herhaaldelijk niet op komen dagen. Een volkomen terechte en logische beslissing van de KNVB, met jammer genoeg wel grote gevolgen. Winsum dus zonder te spelen kampioen, maar ook de strijd om plaats drie en onderin kent wijzigingen.

Boerakker en Futsal Dragten verliezen beide zes punten, REUZ verliest er maar drie en heeft voordeel. Ook Drs. Vijfje heeft voordeel: zij hebben ook nog alle kans op de derde plaats. Onderin is ONR spekkoper. Zij zijn in één klap veilig. De degradatiestrijd voor de plaatsen 10 (herkanser), 11 en 12 zijn weer volledig open. Emmeloord staat 10e met 15 uit 21, Flamingo 11e met 13 uit 20 en Cambuur 12e met 12 uit 19. Alles is dus nog open.

Dan deze week. Te beginnen met woensdag. Bij winst op Futsal Cambuur kan LTC beslag leggen op de 2e periode. Op punten kan WMC nog langs zij komen, maar het doelsaldo van de Assenaren is beduidend beter. Vijfje, kan nog naar plek drie, bezoekt Flamingo. De Leeuwarders staan momenteel op degradatie. Vrijdag is het Dragten versus Real Camaradas. Dragten kan ook nog naar plek drie, Real speelt om des keizers baard en haar laastste Topklasse-duel dit seizoen. Kampioen Winsum sluit vrijdag af thuis tegen REUZ. Voor REUZ ligt de derde plaats ook nog open. En tot slot WMC versus ONR. Beide ploegen zijn uitgespeeld.

De titel in de Hoofdklasse H staat vanavond op het spel. Koploper Hoogeveen moet thuis winnen van Drs. Vijfje 3 en nummer twee Old Forward moet verliezen bij Beilen. Om des keizers baard speelt Waterpoort Boys tegen Frisia (al zeker van nacompetitie). De ontknoping in de Hoofdklasse I nadert ook. Bij winst vrijdag van Dragten 2 bij Exstudiantes zijn de Friezen kampioen. Het promotierecht gaat naar FC Grootegast (naar REUZ 2) of Roden (thuis tegen Futsal Marum). Het verschil is twee punten in het voordeel van FCG, die ook een veel beter doelsaldo hebben. Leekster Eagles 2 versus Inter Maluku FC en Urk 2 versus SV Bedum kunnen nog interessant worden voor eventueel nacompetitie voor promotie, Winsum 2 kan zich thuis tegen Vijfje 2 veilig spelen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *