REUZ 2 doet gooi naar top twee eindklassering

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, we gooiden mis. Daar later meer over. Vrijdagavond 13 april stond de uitwedstrijd tegen Drs. Vijfje 2 op het programma. En met uitwedstrijd moet u eigenlijk thuiswedstrijd lezen, want Meijering sr, Jan, Unox en Barabas wonen allen in Groningen en in de wandelgangen wordt zelfs gesproken over een verhuizing van de Iceman himself naar nulvijftig. De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit! Nog meer heuglijk nieuws, de wedstrijd was een uur naar voren geschoven zodat de Prins een uur eerder aan de groene knuppels kon (zijn dank was groot).

We waren helaas niet compleet. Vaste invaller Rooie bleek ziek te zijn en dat was een fikse aderlating. Rooie speelt de laatste weken de sterren van de hemel en is hierdoor gescout door REUZ 1. Wij zijn allen ontzettend trots dat hij zich onder onze vleugels weer in de kijker heeft weten te spelen, proficiat! Leander Meijering, aka Theo, aka Ernie Johnson, aka de Iceman fakete opnieuw een blessure en dit bevalt hem zo goed dat Barabas die tactiek ook maar eens  probeerde. Helaas voor hem mocht hij van de fysio wel gewoon spelen, dus hij was gewoon aanwezig. Voor de rest natuurlijk de vaste krachten: Meijering sr, dj Tiny Thomas, Unox, de Prins, Jan, Horizontale en dus Barabas.

Tot onze grote schrik speelden we in een zaal met grote tribunes. REUZ 2 speelt haar beste potjes wanneer er geen publiek aanwezig is en de lege stoeltjes talrijk zijn. Gelukkig bleek dat er niemand in Groningen en omstreken zin had om naar deze kraker te komen, want fans en liefhebbers bleven in grote getalen weg. REUZ 2 had er gelukkig wel zin in, want bij een winstpartij kon de tweede plek worden bemachtigd (en wellicht ook nog de derde periode!).

REUZ 2 begon ogenschijnlijk nonchalant aan de wedstrijd. Was er geen foutieve pass dan was er wel een mislukte aanname. Vele verklaringen werden er door coach de Iceman gezocht (vandaag ook aanwezig als strateeg, verzorger en mental coach). Uiteindelijk werd geconcludeerd dat de warming up te kort of te lang was. Ook hielp het niet mee dat elke speler twee kilo water met zich mee moest torsen, want het leek de Prins verstandig om op de wedstrijddag zelf nog even de shirts te wassen. Barabas opperde ook nog dat het veld te klein was, maar na nauwkeurig meten bleek dit niet het geval te zijn. Hoogtepunt van het begin was een messiaanse actie van gelegenheidsspits Unox die besloot de keeper te testen door de bal achter standbeen te schieten. Zijn poging strandde helaas in schoonheid.

Een zaalwedstrijd zonder een goal door de benen van keeper Meijering sr is geen zaalwedstrijd en vandaag was het geen uitzondering, score: 1-0. Hierna kantelde Horizontale de wedstrijd in z’n eentje door twee keer te scoren. Als die jongen eenmaal van zijn bank af is, dan blijkt het vaak dat hij best een balletje kan trappen. Helaas voor de liefhebber gebeurt dat maar zelden, 1-2 en rust.

In de rust concludeerde Jan terecht dat er te weinig man voorin liepen. Hij was namelijk zelf vergeten dat hij een aanvaller is en liep eigenlijk de gehele eerste helft (en ook gedeeltes van de tweede helft) achterin rond. Dit maakte hij goed door de assist te geven waarmee Horizontale zijn hattrick voltooide, 1-3. Helaas schoot publiekslieveling Johnson van Vijfje snel de 2-3 in de kruising. Wijzelf zijn ook enorm fan van dit Groninger juweel (wie niet eigenlijk?). Kansen om onze voorsprong uit te breiden waren er daarna veelal. Ooit heeft een oude man (of vrouw/persoon, we moeten politiek correct blijven natuurlijk) het volgende gezegd: ‘als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat wel’. Barabas was het daar niet helemaal mee eens en schoot de bal voor de derde keer dit seizoen in eigen goal (een record denken wij), 3-3.

Van paniek was geen sprake, want de voetbalgoden van REUZ 2 hebben voor hetere vuren gestaan (lees: de open haard bij de familie Polman thuis). Topschutter Jan maakte dus vrij snel de 3-4 en 3-5. Bij de 3-5 werd hij een beetje geholpen door de keeper van Vijfje, die een nieuwe keepersmanoeuvre uitprobeerde door van de bal af te duiken in plaats van naar de bal toe. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld want er werd afgefloten.

Helaas bleek later die avond dat Grootegast ons weer had ingehaald, dus we staan nog steeds derde. Om dit grote leed wat te verzachten, besloten we het maar op een drinken te zetten onder leiding van interim-aanvoerder de Prins.  Op het veld was hij vandaag wat bleu, in de aclo kantine streed hij voor elke meter (bier). Wat kan deze vedette eigenlijk niet? Antwoord: bier inschenken vanuit een kan. Zelfs de oceaan produceert nog minder schuim dan een schenkende Prins.

Daarna de Drie Gezusters nog even onveilig gemaakt tot in de late uurtjes om vervolgens in alle rust naar huis te keren. De halfgoden uit Vries hadden echter op de terugweg niet één maar twee taxi’s nodig. De eerste chauffeur begreep er namelijk vrij weinig van en werd terecht door de Prins erop geattendeerd dat hij een pannenkoek was. Zijn antwoord op de Prins: ‘jij bent drie keer pannenkoek’ (burn!). De tweede taxi was van iets betere kwaliteit, het bleek namelijk een Tesla te zijn. Mocht je hierover meer willen weten, vraag dan Horizontale, die houdt er maar niet over op namelijk.

Volgende week spelen we uit tegen Inter Maluku en bij winst worden we tweede. Kom dus allen vooral (niet) kijken!

PS: Als u niet weet welke bijnaam bij wie hoort, dat weten we zelf ook niet!

Een insider

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *