SR26: LTC en Boerakker naar play-offs

Boerakker heeft op de laatste speeldag beslag gelegd op de derde plaats in de Topklasse F. De Westerkwartierders mogen zodoende gaan spelen voor een plaats in de Eerste Divisie. Samen met LTC, dat al zeker was, maar op de slotdag door een 10-3 overwinning op Futsal Emmeloord de tweede periode pakte. Boerakker versloeg in een onderling treffen Drs. Vijfje met 2-4. De studenten zakten daardoor naar plaats zes op de ranglijst. Daartussen is REUZ vierde geworden dankzij een 5-4 zege op WMC. De Winschoters konden in theorie nog de 2e periode pakken maar wisten al vlot dat dat er niet meer in zat. Futsal Dragten is vijfde geworden. De Friezen speelden op de laatste speeldag met 5-5 gelijk tegen Flamingo.

Onderin stond er ook nog voldoende op het spel. Een punt van Futsal Cambuur op woensdag tegen ONR (4-4) is voldoende gebleken voor het ontlopen van rechtstreekse degradatie. De Leeuwarders eindigen als 10e. Voor Futsal Emmeloord (twee keer op rij zelfs) en SC Flamingo is het doek gevallen. Zij degraderen naar de Hoofdklasse.

De Hoofdklasse H was bovenin al beslist: Hoogeveen gaat naar de Topklasse F. Beilen, Old Forward en Frisia gaan de play-offs in. Het onderlinge treffen tussen DOSKO en De Herauten was het belangrijkste affiche. De Herauten moest winnen om geen 10e te worden. DOSKO had aan een punt genoeg. Uiteindelijk won De Herauten met 4-5 in de slotseconden. De Bergummers zijn dus veilig, DOSKO moet in de herkansing.

De Hoofdklasse I is, op de titel na, op de laatste speeldag beslist. FC Grootegast heeft door een 7-3 overwinning op Roden rechtstreekse promotie afgedwongen. FCG moest de titel al eerder laten aan Futsal Dragten 2 maar de Friezen mogen niet promoveren. Wie er de play-offs in gaan is nog niet bekend. Roden is zeker, net ales zvv Urk 2. Leekster Eagles 2 en Inter Maluku FC zitten in de wachtkamer. Maluku treft vrijdag nog REUZ 2. Eenzelfde scenario in de Hoofdklasse H voor herkansing was er ook in I. Futsal Marum moest winnen van Exstudiantes. Dat deed de ploeg van Wico Besling ook, met 6-1. De Stadjers moeten zich dus via de nacompetitie veilig spelen. Bedum en Vijfje waren al gedegradeerd.

In 1A was Leekster Eagles 3 al eerder kampioen. CSVC en Oranje Nassau 2 gaan op voor de nacompetitie.Grijpskerk en Omlandia waren in 1B verwikkeld in de kampioensstrijd. Beide hadden een gelijk aantal punten tot aan de slotdag. Daarop won Grijpskerk met 1-8 van Oranje Nassau 1. Omlandia verloor, met 4-6 van Bellingwolde. Grijpskerk dus de titel, Omlandia nacompetitie samen met Bellingwolde dat door de zege de 2e periode pakte. Futsal Dragten 3 was al kampioen in 1C. Frisia 2 had al beslag gelegd op de 1e periode. Afgelopen dinsdag werd de tweede een prooi voor of ZV Balk of Genemuiden. De Friezen wonnen met 3-1 en gaan op voor de nacompetitie.

In de Topklasse F zijn Patrick Steenbergen (REUZ), Joey Hummel (Boerakker) en talent David Albert Villalta de meest scorende spelers geworden. In de Hoofdklassen gaat die eer naar Joël Wagenaar van kampioen Dragten 2, Sietse Wichers (REUZ 2) en Tarik Bourakba (Frisia). Bourakba was vorig seizoen de nummer één in deze lijst. Check hier de lijst van de Topklasse F en hier die van de Hoofdklassen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *