Voorbeschouwing Topklasse F

De Topklasse F 2018/19. Een competitie om naar uit te kijken. Eigenlijk is dat elk seizoen wel het geval en dat is komend seizoen dus niet anders. Positief voor het district Noord is dat er liefst vier ploegen actief zijn op het tweede niveau (Eerste Divisie). Dat is weleens anders geweest. Met de nieuwkomers LTC en Futsal Winsum én zvv Urk dat zich keurig heeft gehandhaafd mist de Topklasse F dus al drie gerenommeerde ploegen die de nodige Topklasse-ervaring hebben. Dat heeft logischerwijs gevolgen voor de Topklasse (dit seizoen weer met 14 i.p.v. 12) dat komend seizoen liefst vijf nieuwkomers kent, waarvan vier debutanten. ZaalvoetbalNoord zet alles op een rij en waagt zich op persoonlijke titel aan de favorieten.

Als de nummers één en twee van vorig seizoen zijn gepromoveerd, is de nummer drie automatisch één van de favorieten. Dat is Boerakker. De Westerkwartieders waren er vorig seizoen in de nacompetitie al erg dichtbij. Qua selectie verandert er weinig: Menno Tjoelker komt over van Leekster Eagles 2 en heeft de eer om met zijn broer Jacob samen te spelen. Drs. Vijfje is Sop en andersom Niet verwonderlijk dat hij daarom is teruggekeerd. Sees Bergman staat aan het roer van de studenten. Ook dat lijkt niet te veranderen. Zijn studentenploeg is versterkt met Edu de Jonge Rosa. De smaakmaker komt over van kampioen Futsal Winsum en dat maakt de blauwhemden gelijk tot één van de kanshebbers voor de titel. Met onder andere Yassine Yettefti heeft Vijfje ook een groot talent om in de gaten te houden.

REUZ, Futsal Dragten, Real Camaradas, ONR en WMC: de vaste kern in de Topklasse F en aan elkaar gewaagd. Als WMC compleet aan het seizoen begint zie ik de ploeg uit Winschoten als gevaarlijke outsider. Bij REUZ, Dragten en Real zit veel routine. Dat is elk seizoen stuivertje wisselen. ONR heeft er met Marwin van Wijk (vorig seizoen al overgekomen van de Eagles) en Selwyn Slotegraaf goede spelers bij gekregen. Van de vijf nieuwkomers is Leekster Eagles 2 de enige met ervaring in de Topklasse F. De spelers zelf zullen dat echter niet hebben: de adelaren gaan als Jong ploeg door het leven. Dat is voor Noord een goede ontwikkeling. Benieuwd hoe de ploeg van Dennis van der Velde zich gaat houden in de Topklasse als promovendus. De clash en derby tegen Boerakker is een leuke: bijna alle Boerakker-spelers gingen vroeger door het leven als adelaar in het tweede elftal.

Hoogeveen is van de nieuwkomers de ploeg waarvan ik het meeste verwacht. Zij zijn de enige nieuwkomer die (afgetekend) kampioen in de Hoofdklasse zijn geworden en pakten de dubbel door ook de beker te winnen. Frisia, Old Forward en FC Grootegast lijken zich op papier samen met de Eagles te moeten focussen op handhaving. Dat kan uitstekend via de underdog. Meermaals zijn er in de Topklasse F debutanten geweest die een uitstekend beginseizoen hebben gekend. Volgende week maandag begint de Topklasse F: REUZ en Real Camaradas laten de bal rollen.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *