Terechte puntendeling bij seizoensstart

Met REUZ tegen Real Camaradas was het bij voorbaat al een mooie seizoensopening van de Topklasse F. Twee ploegen die normaal gesproken bovenin mee gaan doen in de Topklasse F. En na afloop kan dezelfde conclusies worden getrokken, getuige de 2-2 eindstand. Twee gelijkwaardige kwalitatief sterke ploegen ontliepen elkaar maar weinig in El Campo en die, als ze zo blijven spelen, ook echt mee gaan doen. Titelkandidaten zijn het zeker niet. Wel ploegen om in de gaten te blijven houden.

Op Melvin Nuwolt na (ziek) kon REUZ op volle oorlogssterkte aantreden. Hetzelfde verhaal bij de ploeg van Dick Peter Vis. Ook zij waren compleet. De beginfase was voor REUZ. Tot twee keer toe was Patrick Steenbergen dicht bij de openingsgoal. De paal en doelman Jaap Fedde de Vries voorkwamen dat. Ook Rob Liewes kwam oog in oog met De Vries niet tot scoren. Even later was het wel raak. Steenbergen rondde een prachtige REUZ-aanval over meerdere schijven af. Na de REUZ-treffer kantelde de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers uit Zuidhorn. Real werd sterker en goalie Rolf van Wijk moest meerdere keren reddend optreden. Op een lepe stift van Dennis Krohne moest hij echter het antwoord schuldig blijven en zo stonden beide ploegen weer in evenwicht. Vlak voor rust was het Eltjo Velting die Real op voorsprong zette. Hij kreeg de bal na uitverdedigen voor de voeten en schoof de bal simpel binnen.

Na rust had Real de wedstrijd kunnen beslissen. Wederom van Wijk en de paal voorkwamen dat. Daarop kwam REUZ wel op gelijke hoogte. Sietse Wichers speelde zich vrij. Hij werd echter dusdanig uit balans gebracht dat arbiter van Dooren een terechte penalty toekende. Wichers pakte dat buitenkansje met alle plezier uit: 2-2. Nadat Real met een man minder verder moest na een tweede gele kaart verzuimde REUZ om dat goed uit te spelen. Hier had de ploeg van Mike Baalmans zelf de mogelijkheid om het duel naar zich toe te trekken. Ook in de slotfase lukte dat niet.

Kansen over en weer, spanning en uiteindelijk een terechte puntendeling. REUZ kan met een prima resultaat verder in de Topklasse F al zat er zeker meer in dan een punt. Volgende week woensdag wacht het eerste uitduel. ONR is dan de tegenstander in Peize.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *