SR 1/2: ONR eerste ”koploper”

Waar ONR vorig seizoen een zeer moeizame start kende als promovendus in de Topklasse F is de ploeg uit Roden nu uitstekend uit de startblokken gekomen. De ploeg van Harm Gritter won ruim bij nieuwkomer Leekster Eagles 2. In Sportcentrum Leek werd het 2-8. Hendriks Rozema nam vijf treffers voor zijn rekening. De oranjehemden mogen zich dus op doelsaldo koploper noemen. Futsal Dragten, zvv WMC en Drs. Vijfje zijn de drie ploegen die eveneens een 100% score hebben. Alle drie de ploegen wonnen van een promovendus. De Friezen van FC Grootegast met 5-2. De Winschoters met dezelfde cijfers van Futsal Hoogeveen en de studenten nipt met 4-5 bij Futsal Frisia.

De op papier topper in speelronde 1 eindigde onbeslist. REUZ en Real Camaradas speelden vorige week maandag al met 2-2 gelijk tegen elkaar. De uitslag was een terechte weergave van het spel. Tot slot een opmerkelijk tafereel in Sportcentrum Leek, eveneens de thuisbasis van Boerakker. Bezoekers Old Forward hadden niet speelgerechtigde spelers bij zich. Zonder hen kon er niet worden gespeeld. De eerste minpunten zullen vermoedelijk voor de ploeg uit Wilhelminaoord zijn.

Voor speelronde 2 liefst drie toppers tussen de oude kern van de Topklasse F. ONR is woensdag gastheer van zvv REUZ. In Zuidhorn neemt Real het op tegen Futsal Dragten en Drs. Vijfje speelt tegen Boerakker. De vier promovendi gaan in twee duels op zoek naar de eerste punten. FC Grootegast treft Futsal Frisia en in Hoogeveen staan, net als in Peize, twee Drentse teams tegenover elkaar: Futsal Hoogeveen en Old Forward. Tot slot speelt WMC tegen Leekster Eagles 2.

In de Hoofdklasse H kent zvv Avanti een goede start. Zij versloegen Balk ZV met 11-5. Ook Waterpoort Boys is 2018/19 goed gestart dankzij een 6-1 overwinning op Futsal Emmeloord. Verder drie punten voor Flamingo (4-1 versus Futsal Marum), Futsal Dragten 2 (0-4 bij Leekster Eagles 3)(de Friezen hebben overigens een andere ploeg dan het kampioensteam van vorig seizoen in de Hoofdklasse I) en zvv Urk (knappe 4-5 bij Roden). Voor speelronde 2 is het opmerkelijk dat het wederom Marum versus Flamingo is. Nu in de Groene Kathedraal in Marum. Dragten 2 en WPB gaan uitmaken wie de 100% blijft houden.

Met een 8-1 zege op ACV is Drs. Vijfje 3 de Hoofdklasse I goed begonnen. Ook DOSKO (0-4 bij CSVC) en Futsal Winsum 2 (2-4 bij IMFC) wonnen hun duels. Nieuwkomers Omlandia en zvv Grijpskerk deelden de punten. Met PKC ’83 en REUZ 2 komen er twee titelkandidaten voor het eerst in actie. PKC is gastheer van zvv Grijpskerk. REUZ 2 doet een bezoek aan Futsal Winsum 2. Koploper Vijfje speelt bij Omlandia. Beilen (op bezoek bij DOSKO) en zvv Delfzijl (op bezoek bij CSVC) komen ook voor het eerst in actie.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *