SR3/4: Vijfje koploper

Na drie speelronden is Drs. Vijfje alleen koploper. Negen uit drie. Een prima score voor de ploeg van Sees Bergman, dat maandag met 1-2 bij Old Forward wist te winnen. Komende vrijdag staat er een heuse topper op het programma. De studenten reizen af naar Futsal Dragten, de nummer drie van de Topklasse F. De Friezen speelden er afgelopen vrijdag ook al één. Tegenstander was ONR. Het eindigde onbeslist in een 5-5, waarbij Hendrik Rozema namens ONR zich als absolute topschutter laat zien. Met drie goals tegen Dragten staat hij na drie duels al op tien goals. Woensdag wacht voor ONR WMC.

Een valse start voor Erik Donker bij Boerakker. Ook afgelopen vrijdag incasseerde de Westerkwartierders een gevoelige tik. Buurman FC Grootegast was met 3-7 te sterk. En dat mag verrassend worden genoemd voor een titelkandidaat. In hetzelfde Sportcentrum deelden Leekster Eagles 2 en Hoogeveen de punten. Het werd 4-4. Woensdag treft Boerakker in Hoogeveen de plaatselijke futsal. Leekster Eagles 2 neemt het maandag op tegen FC Grootegast en vrijdag tegen Real Camaradas. Grootegast komt deze week ook twee keer in actie: vrijdag wacht zvv REUZ. De REUZen speelden een boeiende pot tegen WMC. 3-3 werd het in Sporthal De Kamp. De eerste zege was er voor Futsal Frisia. De Leeuwarders versloegen Real met 7-3. Maandag wacht mede promovendus Old Forward.

Een grote smet op speelronde 3 in de Hoofdklasse H was het gestaakte duel tussen Waterpoort Boys en zvv Avanti. Bij een 4-2 stand onstond er een handgemeen op het veld. Ongetwijfeld zullen er vervelende consequenties aan zitten. Dat terwijl beide ploegen juist goed bezig waren in deze klasse. Het zorgt ervoor dat zvv Urk 2 koploper is. Dinsdag was er een 3-3 gelijkspel bij Balk ZV, vrijdag zegevierde de polderbewoners tegen Futsal Marum met 4-3, met een Wouter Kaptijn aan Urker zijde die op schot is. Hij maakte er al acht. De Herauten volgt op plaats twee. zij versloegen maandag Dragten 2 met 9-2. Verder dikke zeges voor Leekster Eagles 3 (8-2 op Balk ZV) en Flamingo (8-2 op Futsal Emmeloord).

PKC ’83, REUZ 2 en Beilen maken voorlopig de dienst uit in de Hoofdklasse I. Alle drie de ploegen hebben een 100% score. PKC won de kraker tegen Drs. Vijfje 3 met 2-6, REUZ 2 had weinig tegenstand tegen ACV (7-2) en Beilen won van Futsal Winsum 2 met 5-2. Inter Maluku FC, zvv Grijpskerk en zvv Delfzijl boekten hun eerste zeges. IMFC won met 5-3 van Omlandia, Grijpskerk met 2-1 van CSVC en Delfzijl won met 8-4 van DOSKO.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *