Knappe zege REUZ 1 op Drs. Vijfje

Een heerlijk avondje El Campo afgelopen vrijdag. REUZ 1 trof koploper Drs. Vijfje de Vriezenaren speelden een uitstekend duel en stuurden de studenten met een 5-2 nederlaag huiswaarts. De zege was ook verdiend: REUZ speelde beter, was effectiever met de kansen en had in doelman Rolf van Wijk een absolute sta-in-de-weg voor de blauwhemden. Met recht kan worden gezegd dat het publiek waar voor hun geld (al is de entree gratis) kreeg.

Met een herstelde Rob Liewes, een gretige en fanatieke Patrick Berends en versterking van REUZ 2-er Sietse Wichers leek de ploeg van Mike Baalmans op volle oorlogssterkte aan te treden. Toch moest in de warming-up Roel Grootjans opgeven. Een grove charge op het veld bleek te pijnlijk, waardoor de routinier, die nagenoeg altijd blessurevrij is, niet kon spelen. Acht man deden dat wel en speelden een degelijke eerste helft. Patrick Steenbergen had na tien seconden misschien wel moeten scoren na een pass van Tim van Huffelen, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Dat laatste miste REUZ eigenlijk de hele eerste helft: het was slordig in de eindpass en/of afwerking. Daar tegenover had ook Vijfje een aantal mogelijkheden, maar ook de studenten wisten hem er niet in te prikken.

Na rust kwam de wedstrijd echt tot leven en kwamen de doelpunter. Drs. Vijfje deed dat als eerste: Riemer Meinderts schoot raak. Daarna was het de beurt aan REUZ. Sietse Wichers verschalkte de Vijfje-goalie in de korte hoek, waar het leek alsof de bal houdbaar was. De ploeg van Sees Bergman kwam ook een tweede keer op voorsprong. Spelmaker Edu de Jonge Rosa rondde prachtig af. Vanaf dat moment was het REUZ de overhand kreeg. Een schot van Wichers wist de Vijfje-doelman niet te klemmen. Steenbergen was er als de kippen bij om te scoren: 2-2. Dezelfde Steenbergen maakte de 3-2, nadat Vijfje met een man minder kwam te spelen. De 4-2 van Wichers was de mooiste van de avond. Hij scoorde met een prachtige stift van eigen helft, nadat Vijfje met een meespelende keeper ging spelen. Het slotakkoord kwam van van Huffelen die simpel kon binnen schieten in een leeg Vijfje-doel.

Een knappe overwinning dus, waarbij REUZ de weg naar boven weer heeft ingeslagen. Maandag wacht Old Forward. De vraag is hoeveel waarde dat duel heeft. De Drenten zijn al meerdere keren niet op komen dagen. Een uitsluiting uit de Topklasse F kan niet lang meer duren.

 

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *