SR5/6: Puntverlies Vijfje, ONR nieuwe leider

Bovenin in de Topklasse F is het stuivertje wisselen tussen ONR en Drs. Vijfje. De eerstgenoemde ploeg uit Roden versloeg woensdag Hoogeveen met 5-4 en zag vrijdag vervolgens concurrent Drs. Vijfje met 5-2 verliezen van REUZ. De oranjehemden zijn dus koploper met 13 punten, gevolgd door de studenten met 12. Daarachter is de subtop groot en zit het dicht bij elkaar. Daartoe behoort ook WMC, dat vrijdag Real Camaradas versloeg met 6-3. Onderin was er de eerste overwinning voor Boerakker. De ploeg van Erik Donker deed dat in Leeuwarden, waar Frisia met 2-4 werd verslagen. Het Topklasse-avontuur van Old Forward lijkt niet heel lang te duren. De Drenten konden geen ploeg op de been krijgen voor Futsal Dragten-uit. Dat worden weer minpunten of allicht een definitieve KO.

Of het duel van maandag dan wordt gespeeld is de vraag. Op papier treft Old Forward in eigen huis REUZ. In Sportcentrum Leek mag Erik Donker het opnemen tegen zijn oude club, Futsal Dragten. Koploper ONR is deze ronde vrij, met thuisduel tegen Leekster Eagles 2 kan Drs. Vijfje de koppositie weer overnemen. Hoogeveen versus Frisia is een duel tussen promovendi. Winst betekent voor één van beide aansluiting bij de subtop. FC Grootegast en WMC zijn subtopper. Vrijdag treffen ze elkaar in Grootegast.

De absolute kraker in de Hoofdklasse H werd maandag gespeeld. De Herauten versloeg zvv Urk 2 met 3-0 en met 12 punten is de ploeg uit Bergum momenteel de onbetwiste koploper. Avanti en Waterpoort Boys zijn subtopper. Beide ploegen wonnen deze week. Avanti met 8-3 van Emmeloord, WPB met 5-2 van Futsal Marum. Een bijzondere week voor Balk ZV. Liefst twee keer speelden de Friezen gelijk mét dezelfde cijfers: 5-5. Dinsdag in eigen huis tegen Roden en vrijdag op bezoek bij Futsal Dragten 2. De komende week springt het duel Urk 2 tegen WPB zeker in het oog. Koploper De Herauten gaat op bezoek bij Roden.

In de Hoofdklasse I puntverlies voor PKC ’83. In eigen huis kwamen de Groningers niet verder dan 4-4 tegen zvv DOSKO. Drs. Vijfje 3 profiteerde optimaal door concurrent Beilen met 5-4 te verslaan. REUZ 2 kwam niet in actie: de KNVB gooide het duel tegen Inter Maluku FC eruit. Met een 4-2 overwinning op ACV heeft ook zvv Delfzijl de aansluiting met de top gevonden. In de lagere regionen pakte Omlandia de eerste Hoofdklasse-driepunter. CSVC was hiervoor slachtoffer. In Coevorden werd het 3-5. Futsal Winsum 2 maakte bij zvv Grijspkerk duidelijk dat er weinig te halen was: 5-13. Met REUZ 2 tegen Drs. Vijfje 3 is de topper komende speelronde genoemd. PKC ’83 bezoekt Omlandia.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *