Goede week REUZ 1 en 2: twee zeges

REUZ 1 en 2 hebben een goede week achter de rug. Beide ploegen wonnen hun duel. Voor REUZ 1 belangrijk richting de middenmoot in de Topklasse F, voor REUZ 2 belangrijk voor de titelstrijd in de Hoofdklasse I. De ploeg van Mike Baalmans versloeg vrijdag Futsal Dragten. Een gelukkige zege voor de Vriezenaren die met Tim van Huffelen (Baalmans zelf was afwezig) een succesvolle interim-TC hadden. REUZ won met 4-3.

En die zege leek in de eigen Sporthal De Kamp er niet te komen. Futsal Dragten is een stabiele hoogvlieger. Al snel kwamen de Friezen via Thommy Saya op een 0-1 voorsprong. In die fase was REUZ slordig en gaf het teveel mogelijkheden weg. Vlak voor rust werd er beter gespeeld. Het resulteerde in de gelijkmaker. Björn Tooren was de aangever, Patrick Steenbergen de afmaker. Na rust kwam REUZ op voorsprong. Na een gele kaart aan de kant van FD was het nu andersom: Steenbergen de aangever, Tooren de afmaker.

Vanaf dat moment was REUZ de betere ploeg. Met kansen voor de REUZ 2-ers Leander Meijering en Jelle Wichers had REUZ de voorsprong moeten uitbreiden. Het lukte niet en de treffer viel (ook wel terecht) aan de andere kant. Ook de 2-3 volgde snel en zo hadden de Friezen de beste papieren voor de overwinning. Dat werd weer anders na de tweede gele kaart voor Dragten. Wederom Tooren haalde de trekker over, en het werd 3-3. Met die stand leek het duel te eindigen, wat voor beide ploegen ook een terechte einduitslag zou zijn. REUZ was echter de gelukkigste en dankzij Meijering werd het toch nog 4-3. Een krankzinnig slot en drie zeer welkome punten voor REUZ 1.

REUZ 2 heeft een goede generale gedraaid voor de kraker tegen PKC ’83. Op bezoek bij CSVC werd het 2-5. REUZ 2 was heer en meester al ging het bij een 2-3 voorsprong nog bijna mis. Leander Meijering en Jelle Wichers maakten aan de onzekerheid een eind en tilden de stand naar 2-5. Meijering en Patrick Steenbergen scoorden eerder al de drie REUZ 2-treffers. Net als REUZ 2 blijft ook PKC ’83 alles winnen (op één gelijkspel na). Vrijdag is de eerste topper tussen beide ploegen om 22:00 uur in Vries.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *