REUZ 1 niet voorbij WMC 1

Het is REUZ 1 niet gelukt om de laatste wedstrijd in 2018 om te zetten in winst. Op bezoek bij WMC in Winschoten, waar de Vriezenaren het traditioneel altijd lastig hebben, werd met 6-3 verloren.

REUZ, dat aantrad zonder de geblesseerde spelmaker Tim van Huffelen, begon uitstekend aan het duel. Door een goede combinatie met Rob Liewes wist Patrick Steenbergen de openingstreffer aan te tekenen. Van deze snelle voorsprong kon REUZ echter niet lang genieten. Een schot richting tweede paal belandde via een WMC-neus achter goalie Rolf van Wijk.

Vervolgens kwam de ploeg van Mike Baalmans wederom op voorsprong. Steenbergen tekende met een lage schuiver in de verre hoek voor zijn tweede. Het betekende ook de ruststand. Na rust deed WMC er een tandje bij. Met name Erwin Aukes was een constante plaag voor de REUZen. Mede door zijn toedoen keek REUZ vrij rap tegen een 3-2 achterstand aan.

Via Steenbergens derde werd het nog wel 3-3, maar de ploeg van Alie Dik kon niet veel later eenvoudig uitlopen naar 6-3. Ondanks dat was het REUZ-spel niet slecht. Een logische constatering is wel dat het verschil in kwaliteit de doorslag gaf. Zeker als REUZ het moet doen zonder van Huffelen (en ook Roy de Bruin).

Met een achtste plaats sluit REUZ 2018 af met een plaats onderin de middenmoot. Het verschil naar de gevarenzone is ruim (vijf punten), maar feit is dat er in 2019 zeker nog punten gepakt moeten worden. En allicht biedt ook het bekertoernooi nog mooie mogelijkheden.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *