SR11: ONR ruim herbstmeister

Met een voorsprong van liefst zes punten (en een wedstrijd minder gespeeld) in de Topklasse F gaat ONR ongetwijfeld met een goed gevoel de winterstop in. Geconcludeerd kan worden dat de Rodenaren de te kloppen ploeg zullen zijn in het tweede deel van 2018/19, immers: de titel lonkt. Woensdag won ONR met 4-3 nipt van het Futsal Dragten.

Boerakker en Real Camaradas zijn voorlopig de ”best of the rest”. Beide ploegen hebben 19 punten en voeren de ruime subtop aan. Real versloeg afgelopen week Frisia met 5-4, Boerakker zegevierde simpel met 3-9 in de derby tegen laagvlieger FC Grootegast. Komende vrijdag komt Real nog in actie, tegen de nummer vier Drs. Vijfje.

WMC volgt als nummer vijf. Zij wonnen in eigen huis van de nummer acht REUZ. Hekkensluiter blijft Leekster Eagles 2. Al is het gat met FCG verkleint tot één punt. De adelaren versloeg verrassend Hoogeveen met 3-4, al deden er meerdere Eagles 1-spelers mee.

De Hoofdklasse H is bovenin spannend. Koploper is zvv Avanti dat als herbstmeister de ”winterstop” in gaat met 26 punten. Zij wonnen de kraker tegen Waterpoort Boys vrijdag met 5-3. WPB staat met 25 punten tweede, gevolgd door De Herauten met 23 punten. De Bergummers komen dinsdag nog in actie tegen Balk ZV en kunnen dus naast de ploeg uit Stiens komen.

Futsal Emmeloord (7-5 winst op Flamingo) en Futsal Dragten 2 (3-4 verslies tegen De Herauten) vormen de kleine middenmoot met 15 punten. De nummers zes tot en met elf vormen de onderkant van de middenmoot/degradatiezone. Het verschil daartussen is maximaal drie punten.

PKC ’83 is de absolute nummer één van de Hoofdklasse I met 33 punten. REUZ 2 volgt op tien punten (wel met drie duels minder gespeeld). Na vrijdag zijn dat twee duels: de Vriezenaren treffen in eigen huis Futsal Winsum 2. Zvv Delfzijl is een goede nummer drie. Beilen, Drs. Vijfje 3 en Winsum 2 zijn subtoppers, vanaf DOSKO, de nummer zeven, naar beneden zijn de verschillen klein.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *