REUZ 1 verslaat hekkensluiter FCG

Na de afgelasting van vorige week tegen Real Camaradas vanwege het slechte weer (de arbiter had afgezegd) was Vries vrijdag wederom omgedompeld tot een witte wereld. Gelukkig geen gladheid dus ook geen afzegging. Het betekende dat FC Grootegast op bezoek kwam voor REUZ 1; de hekkensluiter in de Topklasse F.

En zulke duels moeten worden gewonnen. Het bleek lastiger dan gedacht. FC Grootegast kwam met weinig illusies naar El Campo, maar bleef dankzij de REUZen lang in de wedstrijd. De 1-0 van Tim van Huffelen was een van de positieve hoogtepunten de eerste helft. Dezelfde van Huffelen vertolkte ook de hoofdrol bij het enige negatieve hoogtepunt. Scheidsrechter van der Spoel toonde hem een rode kaart.

Al gezegd, ook weinig gevaar van de bezoekers. Zonder onder andere Ite Hoolsema en Rolf Hazenberg zal FCG een lastig restant van het seizoen krijgen. Ook in de overtalsituatie van vijf minuten wisten de groenhemden niet te scoren. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker er wel.

Deze volgde ook na de 2-1 van Patrick Steenbergen. Het werd dus nog een lastige avond voor de equipe van Mike Baalmans. Uiteindelijk was het Steenbergen nog met twee treffers die er 4-2 van maakte, waardoor de drie punten in Vries bleven. Woensdag krijgt het bekeravontuur van REUZ 1 een vervolg bij Hoogeveen.

Voor REUZ 2 kwam tegenstander zvv DOSKO gelukkig ook. De gasten uit Emmer-Compascuum kwamen de vorige niet opdagen. Met zes man sterk begon DOSKO goed. Na 0-1 kwam het ook nog met 1-2 voor. Tussendoor poeierde Jeroen Kreeft er een weergaloze gelijkmaker in. Vlak voor rust stelde het Power House orde op zaken door er 4-2 van te maken.

Gelijk na rust was het helemaal klaar. Een DOSKO-speler liet zich gaan tegen de scheidsrechter. Bleek niet heel erg handig. Het helpt ook niet mee om stoelen om te schoppen en water op de scheids te gooien. Daar staat maar één straf op en dat is een donkerrode kaart.

6-2 werd het uiteindelijk. REUZ 2 blijft dus in het spoor van PKC ’83. Komende week is REUZ 2 vrij.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *