REUZ 1 naar de halve finale

Dat bekerwedstrijden knotsgek kunnen zijn was al eerder bekend. Afgelopen woensdag speelde REUZ 1 er weer zo eentje. Een kwartfinale duel in en tegen Hoogeveen. De titelverdediger. Op papier dus geen gemakkelijke loting.

En dat bleek ook wel in een prachtig maar sfeerloos Activum. Aan de sporthal en faciliteiten ligt het zeker niet. Maar een ‘stadion’ met zo weinig man maakt het er niet beter op. In ieder geval was Hoogeveen een gevaarlijke ploeg. Net als REUZ met de nodige routine en een simpele doch lastig te bespelen tactiek: spits inspelen en bijsluiten.

Een beter Hoogeveen moest echter toezien hoe REUZ op voorsprong kwam. Notabene werd door REUZ eerst een bal op de lat gekeken. De REUZ-aanval die volgde was meteen raak. Sietse Wichers pegelde de bal droog in de hoek. Niet veel later werd het 0-2. Wederom een uitbraak. Ingeleid door koppend werk van een prima spelende Roel Grootjans, afgewerkt door Patrick Steenbergen.

Met een 0-2 tussenstand (en ruststand) werd Hoogeveen gedwongen om wat meer risico te nemen. En als de omschakeling dan net even wat minder is heb je aan het slangenmens Wichers een verkeerde. Met twee prachtige passeerbeweging zette hij Steenbergen vrij en die maakte er 0-3 van. Dezelfde Wichers strafte zelf een overtal situatie na een gele kaart af (0-4) en zo leek er geen vuiltje aan de lucht.

Toch wel. Hoogeveen gaf nog even gas. 1-4, 2-4, 3-4. De charme van het bekervoetbal of zo. REUZ had het niks te breed. Onverdiend was het overigens niet. Gelukkig kwam de bevrijdende treffer van Steenbergen. Een aardige geloof ik. 3-5 dus én door naar de laatste vier! Hier kun je de beelden nog even rustig terugkijken.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *