SR14: Topspanning in Topklasse F

Dat de Topklasse F een boeiende competitie in district Noord is, was al eerder bekend. Het lijkt wel of het elk jaar spannender wordt. Ook in speelronde 14, waarin alles weer dichter en dichter naar elkaar toe kruipt. De start was woensdag. Koploper ONR deelde de punten in eigen huis met Real Camaradas. ONR stond 2-0 voor, de Zuidhorners kwamen sterk terug. De titel is dus nog allerminst zeker voor de oranjehemden. De vraag is alleen: wie wil wél kampioen worden?

WMC in ieder geval niet. De nummer twee ging ten onder tegen hekkensluiter FC Grootegast (5-7). Ook Drs. Vijfje niet. De studenten verloren bij het in vorm zijnde Leekster Eagles 2 met 6-2. De adelaren hebben zo weer aansluiting met de middenmoot. Futsal Dragten is in ieder geval één van de winnaars van deze ronde. De Friezen versloegen Boerakker met 5-2, dankzij liefst vier treffers van Aaron Tahapary. Dragten staat nu gedeeld tweede.

Frisia en Hoogeveen zijn misschien wel een klein beetje de dupe van de vorm de Eagles. Het leek erop dat de Eagles onderin mee gingen doen. Met de zegetocht is plaats 10 (nacompetitie) weer volledig open. Merkwaardig genoeg krijgt Hoogeveen geen minpunten vanwege het afzeggen bij Boerakker.

Zvv Avanti heeft De Herauten afgewisseld als nieuwe leider in de Hoofdklasse H. De ploeg uit Stiens zag deze week De Herauten wederom punten verspelen. In eigen huis werd het 2-2 tegen Roden. Subtoppers Dragten 2 (7-2 versus Emmeloord) en Leekster Eagles 3 (5-4 versus Marum) wonnen hun thuiswedstrijden.

Wederom een verrassing in de Hoofdklasse I, waar koploper PKC ’83 punten verspeelde aan Omlandia. In de eigen nieuwe Sporthal Europapark werd het 2-2. De Stadjers zijn nog wel lijstaanvoerder; REUZ 2 heeft zes punten minder en drie duels minder gespeeld. Achter de top zijn Beilen en zvv Delfzijl op gelijke hoogte gekomen in de subtop. Beilen versloeg Grijpskerk met 2-9, Delfzijl kwam niet verder dan 6-6 tegen Futsal Winsum 2.

Inmiddels is ook de poppenkast rondom Inter Maluku FC achter de rug. Na eruit te zijn gegaan, er weer in gekomen, er wéér uit is de ploeg uit Haren toch weer teruggekeerd in de Hoofdklasse I. Definitief, aldus de KNVB. Gelukkig gaan alle wedstrijdschema’s wel weer over de kop, is afzeggen in de A-categorie uit den boze (anders gelijk minpunten, op Hoogeveen na), mogen duels alleen in het voren worden gespeeld en gelden er voor IMFC blijkbaar andere regels.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *