Belangrijke zege REUZ 1 op Frisia

Een puntje verschil vooraf op de ranglijst en twee ploegen die dichtbij de gevreesde nacompetitieplaats stonden. REUZ tegen Frisia was dus een belangrijk duel voor beide ploegen. Winst betekende immers wat afstand van de tiende plaats die in handen was (en voorlopig blijft) van Leekster Eagles 2. Daarvan was REUZ 1 in de eerste helft het meest doordrongen. De Vriezenaren, die nogal wat spelers misten in de personen van Roy de Bruin, Tim van Huffelen en Rob Liewes, kwamen al snel op voorsprong. Patrick Steenbergen was het eindstation van een prima nieuw uitgevoerde corner. Niet veel later had Patrick ‘Robinho’ Berends succes. Met een iets van richting veranderd schot passeerde hij de Friezer goalie. En binnen de tien minuten werd het ook 3-0 voor de ploeg van Mike Baalmans. Wederom Steenbergen die scoorde uit de hoekschop.

Daarna liet Frisia wat van zichzelf zien. Een prima knal van de spits van de eenmalige withemden. Frisia speelde in de uittenues van REUZ, aangezien de arbiter vond dat de oorspronkelijke shirt teveel op elkaar leken. Met de al witte sokken en witte broeken en dus nu een wit shirt had het wel iets koninklijks. 3-1 in ieder geval, signaal voor REUZ om wat gas bij te geven. Met een prachtige droge knal van Björn Tooren en treffer van gastspeler Dennis Wollerich werd de ruststand bepaald op 5-1. Dat moet genoeg zijn zou je zeggen…

Niet was minder waar. De Leeuwarders zagen het belang van het duel blijkbaar in en gaven vol gas in het tweede bedrijf. Mét de gewenste resultaat. Van 5-1 werd het 5-4, waarbij tussendoor de REUZen ondanks slecht spel meerdere kansen kreeg om de marge te vergroten. Dat lukte pas bij de 5-4. De derde van Steenbergen zorgde drie minuten voor tijd voor de broodnodige lucht. 6-4 dus, waarbij Melvin Nuwolt het slotakkoord bepaalde met de 7-4.

Een cruciale zege voor de REUZen. Het verschil met Frisia is nu vier punten, naar Leek is het zes. Woensdag spelen beide ploegen tegen elkaar. REUZ gaat vrijdag naar Drachten waar Futsal Dragten wacht. REUZ 2 kwam gisteravond ook in actie. Net als REUZ 1 ook een verre van compleet REUZ. Routine was er wel met de aanvulling van Jeroen Stelling en Bram Bessem. Beide konden niet voorkomen dat het Powerhouse onderuit ging in Delfzijl. 5-3 werd het voor zvv Delfzijl. De Vriezer goals kwamen van Sietse Wichers (2x) en David Koops.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *