Historische zege REUZ 1 bij Dragten

Historisch. Zo mag de overwinning van REUZ 1 bij Futsal Dragten van afgelopen vrijdag toch wel worden genoemd. Voor het eerst is het namelijk gelukt voor de ploeg van Mike Baalmans om punten te pakken in Sporthal De Drait. En daar zijn de REUZen toch al zo’n acht keer geweest.

Kijkend naar de ranglijst is het ook een belangrijke zege: definitieve handhaving is zodoende weer een stapje dichterbij. De wedstrijd was een spannende in Drachten. REUZ speelde een prima eerste helft. 0-1 werd het al vrij snel door Patrick Steenbergen. Vervolgens kwam de ploeg van Luchien Eding op gelijke hoogte en scoorde het ook de 2-1. De ruststand was 2-2: Steenbergen maakte zijn tweede, de pass van Björn Tooren was een prachtige.

Na rust kregen de Vriezenaren het zwaarder. Dragten voetbalde simpelweg wat makkelijker en dat kostte REUZ veel kracht en energie. Met de 3-2 leek het duel te kantelen in de Friezer voordeel, maar Melvin Nuwolt kopte, op aangeven van Rolf van Wijk, bijna met één oog de 3-3 binnen. Diezelfde Nuwolt werd ook matchwinner. Op een assist van Steenbergen passeerde hij de Dragten-doelman en maakte er 3-4 van. Met een meespelende goalie wisten de Friezen uiteindelijk niet meer te scoren.

Drie punten mee naar Vries, weer een zevende plaats op de ranglijst. Vrijdag wacht in Groningen Drs. Vijfje. Ook daar is in het verleden over het algemeen weinig succes geboekt.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *