Klinkende zege REUZ 1 bij Vijfje

Net als vorige week bij Futsal Dragten was REUZ 1 ook bij Drs. Vijfje in het verleden niet al te succesvol. Wel iets meer dan bij de Friezen maar ook in het studentenmekka maar in de pak hem beet negen ontmoetingen maar één zege en een (belangrijk) bekerpuntje. Dan weet je dat je in ieder geval de underdog bent, zeker ook omdat Vijfje de belangrijke derde plek veilig kon stellen.

De studenten begonnen ook goed aan het duel. Veel beweging en zeker veel variatie tijdens standaardsituaties. Dat nekte de REUZen gelijk. Frank Vermeulen was de maker: 1-0. De ploeg van Sees Bergman probeerde vervolgens door te drukken. Echter was het de ploeg van Mike Baalmans dat langs zij kwam: Patrick Steenbergen zorgde voor de 1-1.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Wel met één verschil: Vijfje was niet effectief. REUZ was extreem effectief. Dat begon met Steenbergen die er 1-2 van maakte. De blauwhemden verzuimden de 2-2 te maken, Egar Dekker keerde een cruciale bal op de lijn en in de tegenstoot was het Tim van Huffelen die er 1-3 van maakte. Bovendien overleefde REUZ twee keer een overtal en had het in doelman Rolf van Wijk een keeper die bijna alles pareerde.

Er volgden nog liefst vijf REUZ-treffers. Roy de Bruin scoorde, Steenbergen maakte er nog drie en van Huffelen pegelde er nog een vrije trap in. Een klinkende 1-8 overwinning dus voor de REUZen die hierdoor veilig zijn in de Topklasse F. Volgende week de bekerfinale.

REUZ 2 ging in eigen huis verrassend onderuit tegen Inter Maluku FC. Het Power House had het niet in El Campo: het werd 3-5. Hierdoor is de titelstrijd definitief afgelopen: PKC ’83 is zonder te spelen kampioen geworden in de Hoofdklasse I.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *