SR19/20: ONR en PKC ’83 kampioen!

ONR en PKC ’83 zijn de kampioenen in de Topklasse F en de Hoofdklasse I. ONR won zijn kampioenswedstrijd afgelopen maandag met 2-3 van Hoogeveen. In de slotseconde was het sterspeler Hendrik Rozema die de bevrijdende treffer scoorde. PKC werd vrijdag kampioen. Zelf won de ploeg woensdag met 2-4 bij DOSKO. Vrijdag verloor concurrent REUZ 2 met 3-5 van Inter Maluku FC. Hierdoor komen de Groningers volgend seizoen uit in de Topklasse F.

Verder in de Topklasse F kon Drs. Vijfje de derde plaats veilig stellen. Het lukte de studenten niet: REUZ won met ruime cijfers in het studentenmekka. Het maakt de strijd om plaats drie nog interessant. Naast Vijfje kunnen ook Real Camaradas (won met 4-1 van WMC), REUZ en Hoogeveen derde worden. Boerakker is dankzij een 9-4 zege op Frisia nagenoeg zeker van de tweede plaats én nacompetitie. Deze week kan het definitief worden met een uitduel bij Leekster Eagles 2. Kampioen ONR en Frisia spelen woensdag hun laatste duel. Frisia, de thuisspelende ploeg, kan de punten goed gebruiken in de strijd om handhaving.

De drie toppers in de Hoofdklasse H wonnen allemaal. Koploper Avanti met 4-8 bij Emmeloord. Waterpoort Boys met 3-5 in de Groene Kathedraal van Futsal Marum en De Herauten op Urk tegen zvv Urk 2 met 2-6. Volgende week maandag wacht voor twee een boeiende pot: De Herauten is gastheer van Avanti. De nederlaag van Emmeloord kan wel eens cruciaal zijn in de degradatiestrijd: concurrent Balk won met 8-0 en met nog twee potjes te spelen is het verschil vier punten. Balk, nu op de tiende plaats, heeft ook Urk 2, Marum en Roden weer in zicht.

De titel in de Hoofdklasse I is vergeven aan PKC ’83. Daarachter versloeg Maluku dus REUZ 2. Beilen won met 5-2 en heeft de tweede plaats nog in het zicht. Ook zvv Delfzijk kan nog dichtbij komen, na een 2-3 zege bij ACV. Omlandia greep de laatste strohalm door met 5-2 te winnen van CSVC. Winsum 2 heeft zich met een 8-2 overwinning op Grijpskerk veilig gespeeld.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *