REUZ 1 verliest bekerfinale in slotminuut

Natuurlijk kun je de vraag stellen of een overwinning terecht was geweest. Maar verliezen in de slotminuut blijft zuur. PKC ’83 is dit seizoen absoluut de beste ploeg van district Noord. Kampioen worden (in de Hoofdklasse) en de beker winnen is knap. De manier waarop ook.

Met een goed gevulde bus (en meegereisde supporters) vertrokken de Vriezenaren vol goede moet richting Drachten. Daar werd immers de bekerfinale gespeeld. REUZ ging voor een trilogie, na twee eerdere bekerwinsten in eigen huis.

De start was hoopvol. Al vroeg opende Patrick Steenbergen de score. Daarna werden de Stadjers beter. Een verwoestende uithaal van Fahim Bellghroub was Rolf van Wijk te machtig en dat betekende 1-1. Hossein Roghani tekende voor de 2-1. Met ietwat geluk kwam de ploeg van Mike Baalmans voor rust weer langs zij. Een penalty na hands werd prima binnen geschoten door specialist Tim van Huffelen.

Na rust was PKC wederom de bovenliggende partij. Met name dankzij goalie van Wijk bleef REUZ in de race. De oranjehemden kwamen wel weer voor de tweede keer op voorsprong. Wederom Roghani maakte hem. Daarna liet Sietse Wichers zijn voeten spreken. Met een prachtige actie naar binnen pegelde hij de bal snoeihard in de kruising.

Het duel leek op verlenging af te stevenen. Totdat Anton Jongsma roet in het eten gooien. Een ouderwetse punter werd van Wijk te machtig. Veel tijd was er niet meer over. Na twee eerdere bekerzeges verliest REUZ 1 nu de bekerfinale. Compliment aan het arbitrale duo van de avond. Zij floten de bekerfinale zoals het hoort!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *