REUZ 1 verslaat Leek 2 en heeft zicht op meer

”Wie is toch die man, die op rechts passeren kan”. Kent u hem nog? Een prachtige zin uit een songtekst anno 1995. David Neres kwam er deze week dicht bij in de buurt. Groot verschil: Neres deed het over links. Nee, het gaat over onze Robinho. Zijn ”afscheidswedstrijd” voor eigen publiek zou er tegen Leekster Eagles 2 moeten zijn, ware het niet dat REUZ 1 alles in eigen hand heeft om dat nog even uit te stellen. Komende woensdag moet hiervoor een punt worden gepakt bij Futsal Hoogeveen.

Terugkomend op Robinho. Het was de glorieuze MSN-tijd vanwaar deze bijnaam stamt. Uit mijn hoofd was het Robson de Souza, alias Robinho. Hij dacht: laat ik mijzelf eens Robinho noemen. Er zijn maar weinig spelers die zelf een dergelijke bijnaam mogen kiezen. Onze Robinho mag dat. Patrick Berends dus. Aan het eind van het seizoen (en dat is al bijna) stopt hij bij het vlaggenschip van REUZ. Dat terwijl in de vorm van zijn leven is. U begrijpt dat wij er alles aan doen om hem op andere gedachtes te brengen. Vooralsnog lukt dat niet. Een afscheidswedstrijd ligt in de maak.

REUZ 1 begon op zijn zachts gezegd matig aan het duel tegen de jonge Eagles. Niet voor niets werd het al snel 0-1. En of het zo zou moeten weet ik niet. Maar onze Robinho maakte er op prachtige wijze (mooi weggedraaid) 1-1 van. Vanaf rechts, wegdraaien bij de tegenstander, schieten met links, hangen. Nadat Leek wederom op voorsprong kwam was het Tim van Huffelen die met een fraai uithaal de ruststand bepaalde op 2-2.

Ook na rust ging het moeizaam. 3-2 werd het. Roel Grootjans was de maker. Leander Meijering maakte de bevrijdende 4-2 en Patrick Steenbergen strafte de meespelende goalie twee keer af. Eindstand 6-2. Later op de avond zegevierde ook REUZ 2 in El Campo. Eveneens niet glorieus, wel effectief. 1-0 tegen Omlandia was hiervoor voldoende. Matchwinner was Leander Meijering, maar uiteraard ook credits naar goalie Stefan Meijering die zodoende in de zaal de nul pakte.

REUZ 4 en VR1 wonnen ook. REUZ 4 nipt met 2-3 bij Futsal Dragten 7, VR1 versloeg laagvlieger zvv Delfzijl VR1 met 3-6. Vier gespeeld, twaalf punten. Woensdag komen REUZ 1 en 2 weer in actie. REUZ 1 moet een punt pakken bij Futsal Hoogeveen om nacompetitie veilig te stellen. In dat geval gaat ook REUZ 2 om promotie spelen. Powerhouse zelf treft Drs. Vijfje 3.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *