SR20: Strijd om periode in Topklasse F

Nog niet alle beslissingen zijn gevallen in de noordelijke zaalvoetbalcompetities. In de Topklasse F bijvoorbeeld. ONR was al kampioen, Boerakker heeft zich al nummer twee geplaatst voor de nacompetitie (winnaar 2e periode). De vervangende eerste periode is nog een interessante. Voorafgaand aan speelronde 20 waren er nog liefst vijf ploegen in de race. Twee speelden tegen elkaar: Drs. Vijfje tegen Hoogeveen. In de ACLO wist Hoogeveen knap met 1-2 te winnen, waarmee Vijfje in ieder geval werd uitgeschakeld. Real Camaradas schakelde een uur later ook Hoogeveen uit door knap met 2-4 te winnen bij Boerakker.

REUZ is nu nog de enige belager van de Zuidhorners. De Vriezenaren wonnen met 6-2 van Leekster Eagles 2 en spelen woensdag tegen Hoogeveen en hebben aan één punt voldoende (REUZ heeft een beter doelsaldo) om de vervangende periode op te eisen. De adelaren hebben door de nederlaag een wonder nodig om zich nog veilig te spelen. Het gat met Frisia is zes punten, met een doelsaldo verschil van elf in het voordeel van de Leeuwarders. Leek speelt woensdag tegen FC Grootegast en vrijdag tegen Futsal Dragten. Om des keizers baard won WMC met 5-7 bij Dragten.

In de Hoofdklasse H staan er nog drie duels op het programma. Daarvan speelt Avanti nog een belangrijke. Het heeft aan een punt genoeg om zich kampioen te mogen noemen. Dat moet in eigen huis gebeuren tegen Flamingo. Waterpoort Boys, De Herauten en Leekster Eagles 3 (of Flamingo, afhankelijk van de reglementen i.c.m. Leekster Eagles 2) gaan de play-offs in. Emmeloord is officieel gedegradeerd, Balk moet zich via de nacompetitie proberen te handhaven.

Inter Maluku FC heeft de eer om PKC ’83 de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. In eigen huis werd het 4-3. Zvv Delfzijl en Beilen gaan in ieder geval de nacompetitie in. REUZ 2 is afhankelijk van hun vlaggenschip. Anders zijn Futsal Winsum 2 en Inter Maluku FC nog kanshebbers. Onderin wacht het een spannende slotspeelronde. Omlandia is gedegradeerd, de tweede degradant, alsmede de herkanser zijn nog niet bekend. ACV (11e, 21-20) opent maandag tegen Futsal Winsum 2. Woensdag is het CSVC (8e, 21-21) tegen Inter Maluku en vrijdag DOSKO (10e, 21-20) tegen zvv Grijspkerk (9e, 21-21).

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *