Powerhouse REUZ 2 wint duel één vs WPB

Tja, REUZ 2. Het vlaggenschip van de vereniging. Gerenommeerd powerhouse. Bijna ongeslagen in zowel de competitie als in de beker. Wat valt daar nu over te zeggen, behalve dan dat deze winsten omgezet zijn in al heel wat overwinningsbiertjes en frituurhapjes. Dit team in combinatie met de play-offs en je weet dat je een winnend recept hebt waar zelfs de Librije niet aan kan tippen. Tegenstander Waterpoort Boys weet er weer van.

Ons geheim? Een goede voorbereiding. Al om 18:40 werden we getracht te vertrekken vanuit ons thuisfront. Iedereen was gek genoeg op tijd en hoogtepunt was de aankomst van de Prins die op zijn witte paard aan kwam galopperen. Geen afstand is die jongen te dichtbij om niet met zijn Vespa te komen en zo was het vandaag niet anders. Door de Prins zijn zelfverzekerde VVD’ers blik viel er bij de rest van de boys een last van hun schouders. Horizontale daarover: ‘je zag meteen dat hij zich nergens druk om maakte, en daar krijg ik vertrouwen van’.

Dat de Prins zich nergens druk om maakte, daar kwamen we snel genoeg achter. Onze colonne reed namelijk al voorbij Leek toen de Prins erachter kwam dat hij de door zijn moeder gewassen shirts thuis had laten liggen. Onmiddellijk stuurde Tiny Thomas zijn blik vakkundig terug naar Vries terwijl Jan, de Iceman, Horizontale en Barabas doorreden naar Sneek.

Het zat ons sowieso niet mee. We dachten dat het buiten warm was, maar in de zaal was het tropisch heet. Nondeju zeg. Het veld bleek tevens wat aan de kleine kant te zijn en de doelen waren juist van een te groot formaat. Het veld was volgens Jan te stroef en de bal was eivormig. Daarnaast had WPB de lijnen expres beige geverfd om Unox, die mij verzekerde kleurenblind te zijn, van zijn à propos te brengen. Tevens was Meijering sr. er niet bij. Ik ben vergeten of hij nou oude mensen aan het wassen was in Duitsland of dat hij zijn pandapunten aan het bijschaven was in Londen.

Gelukkig spelen wij onze beste wedstrijden als van alles misgaat voor de wedstrijd en vandaag was het niet anders. Eigenlijk zijn we nooit echt in de problemen geweest, behalve het begin dan. Invalkeeper Cas ‘Kroket’ Lamprou begon met een minuscuul foutje, maar herstelde zich op opzienbarende wijze en keepte een zeer puike pot. Redding na redding pleegde hij en de oeh’s en ah’s waren geregeld te horen. Zijn geheim? ‘Ik zie de bal niet als een voetbal, maar als een bitterbal’. Lamprou is daarnaast gespecialiseerd in de lange uitworp die hij graag buiten het speelveld gooit. Dat heet onbegrepen talent.

Eigenlijk speelde het gehele powerhouse naar behoren, dus zal iedereen even uitgelicht worden. Horizontale bijvoorbeeld. Tweebenig is deze jongen en hij ramt ze net zo hard met rechts als met links op de goal. Nu er nog in, dan zijn we allemaal blij. Hij kan trouwens ook net zo hard met rechts als met links een biertje in z’n keelgat gieten, ook een kunst.

Met Jan hebben wij de enige echte balgoochelaar van REUZ in onze gelederen. Jan beheerst de doorsnee trucs van Hans Kazan, maar kan in het veld ook toveren. Deze rasaanvaller laat keer op keer zien dat hij menig tegenstander op de vierkante meter kan dollen. Jan zijn schoten zijn zo precies, dat hij soms per wedstrijd wel vijfmaal het aluminium weet te raken.

Uitblinker vandaag was Tiny Thomas. Onderschepping na onderschepping vond plaats waardoor menig WPB-aanval werd gestuit. Waar Tiny Thomas buiten de velden vaak zijn plaatjes draait, daar draaide hij vandaag de WPB-spelers helemaal dol. Doet ie wel vaker trouwens.

Unox is fitter dan ooit en dit werd bevestigd door zijn Usain Bolt-achtige sprint in de laatste minuten. Hij kon alleen nog gestopt worden door een overtreding van een WPB-speler dat geel opleverde en waardoor de wedstrijd feitelijk gespeeld was. Unox heeft het talent om altijd op de juiste plek te staan. Voornamelijk verdedigend, soms aanvallend en ook wel eens op de bank. Zulk talent is schaars.

Het duo Jelmer draaide vandaag op volle toeren. Jel van Jelle en mer van Jelmer; samen Jelmer. Dit tweetal speelt al langer met elkaar dan Bonucci en Chiellini en vullen elkaar perfect aan. Barabas heeft een puike techniek, maar kan niet schieten. De Prins heeft daarentegen juist een mindere techniek, maar heeft het schot (en de haren) van David Beckham.

Last but not least, onze aanvoerder en voorganger in de strijd. Vandaag belangrijk met twee treffers. De man met zoveel bijnamen dat zijn tegenstanders (en af en toe medespelers) niet weten wie bedoeld wordt. Leander, Theo, de Tank, de Iceman, Ernie Johnson, EJ, de Leeuw uit Waardeel en zo kan ik nog even doorgaan. Houdt zich op zondag bij VAKO vaak in zodat hij net dat extra beetje kan geven bij het Powerhouse. Deze man heeft zijn prioriteiten prima op orde.

Einduitslag: 4-3 winst. Volgende week vrijdag spelen wij thuis de return. Dit is hoogstwaarschijnlijk onze laatste wedstrijd in deze samenstelling, aangezien er meerdere jongens gaan stoppen. Wil je nog een keer vermaakt worden met sprankelend voetbal? Kom dan vooral kijken. Houd je niet van voetbal, maar wel van felle debatten met een politieke insteek? Kom dan vooral de derde helft kijken en zie hoe o.a. de Prins het debat regeert.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *