Voorbeschouwing 2019/20

Het voetbalseizoen 2019/20 staat voor de deur. Nieuwe indeling en veelal ook nieuwe tegenstanders voor menig zaalvoetbalploeg in het noorden. Belangrijkste conclusie naar aanleiding van vorig jaar? De top in het noorden wordt breder. Daar waar bijvoorbeeld zvv Urk een aantal jaar pendelde tussen de 1e Divisie en Topklasse zijn de Urkers nu een stabiele 1e Divisionist. Stiekem hopen ze zelfs op een periode. Vanuit het noorden blijft Leekster Eagles nog steeds de beste. De adelaren kwamen in de nacompetitie voor promotie te kort, maar bovenin zullen ze ook dit seizoen meedoen. Met de nodige versterkingen bij LTC is dat ook een ploeg om rekening mee te houden, al zal handhaving, evenals voor Futsal Winsum en nieuwkomer ONR, wel de belangrijkste doelstelling blijven. Liefst vijf noordelijke ploegen dus in de 1e Divisie. Het zou mooi zijn als één van de vijf weer eens de Eredivisie weet te bereiken!

Topklasse
Het gevolg van vijf ploegen in de 1e Divisie is dat er in de Topklasse ook veel nieuwkomers zijn. Eén daarvan is de absolute titelkandidaat: PKC ’83. De Stadjers hebben zich andermaal versterkt en het moet raar lopen als de ploeg van nieuwbakken coach Bas Lulofs niet in één keer door stoot naar de 1e Divisie. Daarachter zijn er zoals zo vaak veel ploegen die spelen om de nacompetitie. REUZ en v.v. Westerkwartier (het nieuwe Boerakker) als nummers 2 en 3 van vorig seizoen, Drs. Vijfje, WMC, Futsal Dragten en Hoogeveen ook als stabiele Topklassers. Met de nodige (vrijdag)versterkingen kan Frisia allicht ook wat meer bovenin meedoen. En wat kan Leekster Eagles 2? De jeugdige talenten zijn weer een jaar verder in hun ontwikkeling. Avanti, De Herauten en Beilen zijn de promovendi en ongetwijfeld zal daar een verrassing tussen zitten.

Hoofdklassen
De Hoofdklasse H is dit seizoen een behoorlijke mengelmoes aan ploegen uit het gehele noorden. Friezer, Drentse, polder én een verdwaalde Groninger ploeg gaan uitmaken wie er naar de Topklasse gaat. Een favoriet? Waterpoort Boys deed het vorig seizoen goed. Of Futsal Emmeloord misschien? Met de gebroeders Boundati weer terug op het oude nest. Flamingo zou een outsiders kunnen zijn. Balk ZV, CSVC, zvv Urk 2, zvv DOSKO en Futsal Dragten 2. Allemaal ploegen die vorig seizoen in de lagere regionen bungelden, die het beter moeten doen. Drs. Vijfje 2 is de vreemde eend in de bijt. Zvv Borger en Drachter Boys (terug van weggeweest) zijn, net als Vijfje 2 overigens, de promovendi.

De Hoofdklasse I is een overwegend Groninger klasse, met LTC 2 en Flamingo 2 als uitzonderingen. Zvv Delfzijl misschien wel als favoriet. Vorig seizoen deden ze het goed. Dit seizoen, met oud-Eagle Wasim El Baroudi aan het roer, misschien wel beter. Real Camaradas zag diverse routiniers afzwaaien. Bert Barelds, terug bij zijn cluppie, moet met verjonging zorgen voor een nieuw Real. Dat is hem wel toevertrouwd. LTC 2 mag dan wel een nieuwkomer zijn, in mijn ogen toch wel een gevaarlijke outsider. Een brede middenmoot in deze klasse: Futsal Winsum 2, Leekster Eagles 3, Futsal Marum, Inter Maluku FC, Drs. Vijfje 3. Zvv Grijpskerk was vorig seizoen een laagvlieger, zij zullen hopen op een beter seizoen. Usquert en Flamingo 2 zijn hierin de promovendi.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *