Herhaling bekerfinale: R1 verliest in slotminuut

REUZ 1 tegen PKC ’83. Een keer eerder stond het duel op het programma. In de vorm van een bekerfinale sloeg Anton Jongsma van PKC in de slotminuut genadeloos toe. Vrijdagavond was het PKCer Handrit Hoxhaj die de Vriezenaren in extra tijd in rouw dompelde. Aan de voorbereiding kon het zeker niet liggen. Op een A4-tje waren er namens TC Mike Baalmans waarderende en positieve woorden met een tip erbij. Heerlijk leesvoer en een prima motivatie zoals alleen TC dat kan.

Het wierp zijn vruchten af, want al snel had Tim van Huffelen met een prima schuiver de 1-0 erin liggen. De REUZen speelden bovendien prima en hadden de organisatie beter op orde dan de afgelopen weken. En dat had de koploper van de Topklasse F het dan ook behoorlijk lastig mee. Twee keer kwam de kwaliteit van de Stadjers boven drijven. Jongsma was het met de gelijkmaker, Amine Ajouaou met de 1-2.

Na rust volgde ook al snel de 1-3 van captain Monty Albadawi. Het was aan goalie Rolf van Wijk te danken dat de wedstrijd niet in het slot werd gegooid. Met een cruciale save voorkwam hij de 1-4. In plaats daarvan werd het in de counter 2-3. Waar van Huffelen zijn schot gekeerd zag worden was het Yassine Yettefti die zo REUZ’ aansluiting wist te vinden. Een wedstrijd werd het helemaal met de gelijkmaker. Roy de Bruin prikte raak in overtal.

Vanaf dat moment ging het over en weer, waarbij de gasten telkens op voorsprong kwamen. Na de 3-4 werd het 4-4 (Björn Tooren in overtal) en na de 4-5 werd het 5-5. Deze was van pure schoonheid: een prachtpass van Huffelen nam de Bruin in één keer op de slof. Het zou de eindstand moeten zijn. Het zou lekker zijn en ook terecht. Het mocht echter niet zo zijn. De praatsessies van de bezoekers na de gele (en rode) kaarten werd REUZ fataal. Arbiter van der Wal, hij floot prima hoor, vond het nodig om dat er nog bij te trekken. En juist daarin deelde Hoxhaj de knock-out aan REUZ uit.

Een weekje uithuilen dus en dan weer opnieuw beginnen. Dat moet gebeuren in de beker, achtste finale. Borger is de plaats van handeling tegen de plaatselijke zvv in Sporthal De Koel.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *