REUZ 1 in El Campo tegen Westerkwartier 1

De eerste in 2020 van REUZ 1 in eigen huis is gelijk een hele boeiende. Fusieclub v.v. Westerkwartier komt op bezoek, een ploeg die dit seizoen de nodige gelijkenissen kent met de REUZen.

Beide ploegen staan er dit seizoen ongeveer gelijk voor. REUZ staat zevende en de bezoekers daar één plaatsje boven. Dat terwijl ook beide ploegen juist vorig seizoen een periode wisten te veroveren. Boerakker destijds werd knap tweede, de Vriezenaren pakten het brons.

Het zegt misschien ook wel wat over de Topklasse F, daar waar nagenoeg alle ploegen behoorlijk aan elkaar zijn gewaagd. Alleen PKC ’83 steekt er echt met kop en schouders bovenuit.

Een eenvoudig excuus voor beide ploegen zal hem zeker zitten in het compleet zijn. Dat is voor beide dit seizoen nog niet vaak voorgekomen. Maar of dat een excuus is. Fitheid is ook een kwaliteit. Het maakte in ieder geval dat bij de bezoekers Leekstervoetbalgala-held Willem Pieter Wouda op 34-jarige leeftijd in de Topklasse F debuteerde. Dat deed hij overigens ook met een treffer.

De zege van vorige week op concurrent Beilen van REUZ 1 was een broodnodige. Het geeft richting de veilige plaatsen weer even wat lucht. Vrijdag dus thuis, om 21:00 uur in El Campo. Aansluitend neemt REUZ 5 het op tegen Drs. Vijfje 17.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *