REUZ 1 en het gewonnen punt; of niet

Bij een gelijkspel volgt doorgaans altijd de vraag: een punt gewonnen of twee verloren. Die vraag stelde ook de REUZen zich na afloop van de wedstrijd in Stiens tegen Avanti. Een lastig te beantwoorden vraag ook altijd. Want, om er maar eens een cliché in te gooien, achteraf is mooi wonen.

Met zeven man sterk waren de verwachtingen richting Stiens niet al te groot. Spelmaker Tim van Huffelen ontbrak en ook klasbak Roy de Bruin had andere verplichtingen. En eerlijk is eerlijk, het ontbreken van beide is simpelweg een aderlating voor de REUZen, zonder uiteraard de overigen te kort te doen. Want het moet ook worden gezegd: routine, slimheid en gogme was volop aanwezig en ook daarin hebben de REUZen bewezen ver te kunnen komen.

Wat dan in ieder geval helpt is een puike doelman. En in de persoon van Rolf van Wijk was die ook in Sporthal It Gryn aanwezig. Zoals zo vaak was Wijkie weer een behoorlijke sta-in-de-weg. Patrick Berends en Roel Grootjans gedijen het best als ze met elkaar zijn. Een verliefd voetbalstel zo u wilt. In Stiens werd dat andermaal bewezen. En dan doen ze niet moeilijk als ze daarbij worden geholpen: Rik Tuinman mocht lekker meespelen. Coachend en verdedigend was REUZ dus goed bij de les.

En ook in aanvallend opzicht lieten de Vriezenaren zich van hun beste kant zien. Dat begon vrij rap toen van Wijk de bal lang gooide richting de spitsen. Zonder aanraking van hen, maar met aanraking van de Friezer-doelman werd het 0-1. Daarna ging het op en neer. De gretige Yassine Yettefti liet zich zien en was bedrijvig. De iets minder beweeglijke spitsen Patrick Steenbergen en Björn Tooren vulden dat keurig aan.

Met nog drie minuten op de klok zette de tweede arbiter het scorebord naar 5-6. In het voordeel dus voor de REUZen, die zo de wedstrijd leken te beslissen. Helaas mocht dat niet zo zijn. Twijfelachtige momenten deden REUZ de das om. Een bal die wel of niet over de lijn was werd eerder al goedgekeurd en met een minuut op de klok volgde een twijfelachtige penalty. Avanti benutte hem, wat 6-6 betekende. Dan heb je het geluk dus niet aan je zijde. Vooraf getekend voor een gelijkspel, achteraf misschien twee punten verloren. Naast de e.d. scoorden Yettefti en Steenbergen vier keer. Maandag wacht zvv WMC in eigen huis.