REUZ 1 pakt punt bij Hoogeveen

Afgelopen woensdag heeft REUZ 1 andermaal goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Bij de nummer twee, Hoogeveen, werd knap met 5-5 gelijk gespeeld. Gezien het wedstrijdbeeld terecht, maar allicht zat er meer in.

De Vriezenaren, afgereisd zonder goalie Rolf van Wijk, de geblesseerde Yassine Yettefti en T/C Mike Baalmans, zag Melvin Nuwolt terugkeren in de selectie. Alex Dussel verving van Wijk in het doel. En dat deed de jongeling met verve. Hij keepte een uitstekende pot en mede daardoor werd het punt binnen gesleept.

Maar er zat allicht dus meer in. REUZ heeft een ruime tijd aan de leiding gestaan. Het kwam 0-2 voor (goals van Roy de Bruin en Patrick Steenbergen), 1-3 voor (de eerste van het seizoen van Rik Tuinman) en 2-4 voor (een weergaloze stift van De Bruin). Daarna kwamen de Hoogeveners dus terug en leken het duel met de 5-4 naar hun hand te zetten.

Een gele kaart bij de blauwhemden hielpen REUZ alsnog aan de gelijkmaker. Björn Tooren stond goed opgesteld bij de tweede paal en kon zo raak schieten. In ieder geval een resultaat waar op voorhand voor getekend werd. Voor nu ligt het even stil. Wanneer de Topklasse F een vervolg krijgt is nog niet bekend.