Indeling Topklasse: Klassieker terug

Er is weer wat licht aan het einde van de Coronatunnel. Eindelijk, want er gaat uiteraard weinig boven een lekkere pot zaalvoetbal. De KNVB heeft de zaalvoetbalindelingen bekend gemaakt voor wat betreft REUZ 1.

Daarin keert de Klassieker terug op de zaalvoetbalagenda: REUZ tegen Real Camaradas. In de all-time REUZ-statistieken hebben REUZ en Real verreweg de meeste duels tegen elkaar gespeeld. De Zuidhorners daalden vorig seizoen vrijwillig af naar de Hoofdklasse, maar na een glorietocht keert de ploeg van Bert Barelds dus terug naar de Topklasse.

DOSKO is de tweede promovendus in de Topklasse F. Een debutant dus, de ploeg uit Emmer-Compascuum speelde nooit eerder op het derde zaalvoetbalniveau van Nederland. Afgelopen seizoen was DOSKO overduidelijk de beste in de Hoofdklasse H. Lange tijd ging het gelijk op met zvv Borger, maar in de tweestrijd bleek DOSKO de betere. Bovendien stond DOSKO ook in de noordelijke bekerfinale.

PKC ’83 en Avanti zien we niet meer terug in de Topklasse. PKC was overduidelijk de beste in de Topklasse F. De ploeg van Bas Lulofs zou absoluut kampioen zijn geworden. Officieel is dat niet gelukt, maar de promotie naar de Eerste Divisie is meer dan terecht. Avanti ziet een aantal spelers de overstap maken naar Leekster Eagles en trekt zich zodoende terug.

In de Hoofdklassen ook een drietal nieuwe namen. PKC ’83 2, V&Z Veendam en Noordbergum zullen hun opwachting daarin maken. Drachtster Boys en LTC 2 zien we niet meer terug.

Klik hier voor de volledige Topklasse F 2020-21.