REUZ 1 wint voor het eerst WMC-uit!

Het was voornamelijk puzzelen geblazen voor TC Mike Baalmans voorafgaand aan de seizoensouverture in de Topklasse F. Een waslijst aan blessures aan het begin van de week en een druk REUZ-schema zorgde voor de nodige hoofdbrekens. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel: de afmelding van REUZ 2 kwam goed uit.

Daarmee kwam de gewenste versterking er van Thomas Meijering, David Koops en Sietse Wichers, daar waar Tim van Huffelen, Patrick Berends, Yassine Yettefti en Melvin Nuwolt verstek moesten laten gaan.

Winschoten was de plaats van handeling en gezien de resultaten uit het verleden was dat absoluut de zwaarst mogelijke. Zeven pogingen in het Groninger land, met zeven nederlagen huiswaarts. Weinig hoopgevende resultaten. Wat was er wel hoopvol? Nou ja, maar een keertje over Gieten. Iets anders doen dan anders. Iets mentaals dus.

Verder was er overigens weinig anders aan het zaalvoetbal. Scheidsrechter Klinkhamer hanteerde de fluit en dat deed hij zoals eigenlijk altijd: prima. Bij WMC wel wat blessures, maar zoals altijd was spelmaker Erwin Aukes de man waar het om draaide.

Het grote verschil was dat het nu niet de Aukes-show werd, maar de Wichers-show. Zonder uiteraard de anderen te kort te doen (REUZ speelde uitstekend), maar Wichers stal de show met zijn acties en goals. WMC kwam op voorsprong, maar razendsnel had Patrick Steenbergen alweer gelijk gemaakt. Met goals van Wichers (3x), Steenbergen (2x) en David Koops walsten de Vriezenaren over WMC heen.

Na rust leek de motor een beetje te haperen: WMC kwam dichterbij (4-7), maar wederom Wichers maakte het verschil. Met een formidabele goal maakte hij er 4-8 van. Het was het moment dat de blauwhemden de hoop opgaven. REUZ profiteerde nog twee keer door Koops zijn tweede en Steenbergens vierde. Het scorebord gaf zodoende 4-10.

Een klinkende start van de Topklasse F voor REUZ en een klasse teamprestatie. Nota bene in Winschoten. Een mooie revanche voor de vroege bekeruitschakeling vorige week. Komende vrijdag wacht Futsal Dragten.