Nipte zege REUZ 1 op Dragten

REUZ 1 is erin geslaagd om ook de tweede competitiewedstrijd in winst om te zetten. Futsal Dragten werd met 2-1 verslagen. Gezien het wedstrijdbeeld, hoe kan het ook anders, was een gelijkspel meer op zijn plaats; vlak voor tijd sloegen de Vriezenaren genadeloos toe, daar waar de Friezen dat in een overtalsituatie nalieten.

REUZ speelde matig en de bezoekers waren gretiger en hadden meer initiatief. De ploeg van Mike Baalmans leunde eigenlijk iets te veel op de snelle voorsprong van Roy de Bruin, die listig binnen punterde. Het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker en namens captain Thommy Saya kwam deze er ook.

Na rust bleef het lastig voor de REUZen om de spitsen in stelling te brengen. Op enkele speldenprikken na kwam het moeilijk tot kansen. Ook Futsal Dragten had het vizier overigens niet op scherp of doelman Rolf van Wijk lag in de weg. Het moment van de wedstrijd was misschien wel de overtalsituatie van de Friezen. Yassine Yettefti kon terecht inrukken na een overtreding, maar in plaats van te profiteren kwam de ploeg van Luchien Eding in het nadeel te staan door zelf een domme gele kaart te pakken. Dat speelde de REUZen weer in de kaart.

REUZ kreeg weer geloof in een zege en deze kwam er nadat Patrick Steenbergen met een scherpe counter goalie Jeroen Dragt passeerde. De Friezen waren gebroken, pakte nog een tweetal gele kaarten (waarvan één de tweede, dus rood), probeerde het nog met een meespelende doelman, maar kwam niet meer in de buurt van een gelijkspel.

De punten blijven dus in Vries. Dat maakt met twee zeges een totaal van zes. Een goed begin dus! Komende woensdag wacht Futsal Hoogeveen.