Eenvoudige zege REUZ 1 op De Herauten

Over het spelen zonder publiek is al genoeg gezegd en geschreven. Feit was in ieder geval dat REUZ 1 het vrijdag moest opnemen tegen De Herauten. De ploeg uit Bergum kwam pas voor de tweede keer in actie, terwijl de Vriezenaren met het duel tegen de Friezen op het dubbele aantal kwam.

Het was een vrij eenvoudige avond voor de REUZen. Aanvankelijk leek dat zeker niet zo. REUZ creëerde veel kansen, maar de lat en voornamelijk goalie Bas van de Ley was een behoorlijke sta-in-de-weg. De Friezen kwamen ook vrij vroeg op voorsprong, mede door slordigheid bij de ploeg van Mike Baalmans. Met name die slordigheid (bijvoorbeeld in de afwerking) speelde de ploeg parten.

Eén keer in de eerste helft was er sprake van een koelbloedige afwerking. REUZ’ uitblinker Sietse Wichers liet voor rust het net bollen en zorgde voor een 1-1 ruststand. Vlak na rust waren het wederom de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een verdekt hard schot werd goalie Rolf van Wijk te machtig.

Toch was er zeker geen wanhoop. De organisatie stond goed, de passing was aardig alleen in de afwerking ontbrak het soms. En dan is het wel lekker dat je scorende mensen. Bijvoorbeeld Wichers, die de 2-2 maakte. En vanaf dat moment kwam de scorende machine los. Tim van Huffelen, Björn Tooren, Patrick ”Robinho” Berends, Sietse Wichers derde en Patrick Steenbergen drie keer scoorden allen prima uitgespeelde treffers.

Daarmee kwam er een prima 9-4 einduitslag op het scorebord, wat maakt dat REUZ zich weer nestelt in de top van de Topklasse F en zelfs medekoploper is. Dan wacht volgende week een topper in Leek. V.v. Westerkwartier, evenals REUZ op negen punten, is de opponent.