REUZ 1 wint knap bij Westerkwartier

In het waarschijnlijk voorlopig laatste zaalvoetbalduel heeft REUZ 1 goede zaken gedaan bij Westerkwartier. De ploeg van Mike Baalmans was zeker niet beter dan de ploeg uit Nuis/Boerakker, maar dankzij een meer dan uitstekende doelman Rolf van Wijk sleepten de Vriezenaren er een 2-4 zege uit.

REUZ begon flitsend in Sportcentrum Leek. Björn Tooren verraste al snel Westerkwartier-doelman Erwin Heidinga, waardoor er een snelle voorsprong op het scorebord kwam. Het maakte dat Westerkwartier wat meer druk ging zetten. Een gele kaart van David Koops was de uiteindijke druppel van de gelijkmaker: Menno Tjoelker lobte de 1-1 binnen.

Na rust volgde ook vrij rap de 2-1. Een beheerste goal van Menco Renkema. Vanaf dat moment moest REUZ meer risico nemen. Het leverde kansen op, maar er kwamen ook counters. Als gezegd: van Wijk keepte een wereldpot. Keer op keer was hij de grote sta-in-de-weg, met als hoogtepunt een drie dubbele save.

In aanvallend opzicht zat het ook mee. Een prima aanval leverde namelijk de 2-2 op, weliswaar een eigen doelpunt. Daarna had REUZ het geluk aan hun zijde. Wederom Tooren (een succesvol weekend met ook een treffer op het veld) schoot verwoestend binnen uit een rebound. De verlossende 2-4 van Tim van Huffelen was voor de arbiter het sein om af te fluiten.

REUZ blijft dus bovenin meedoen in de Topklasse F. Dat kan nog wel even duren nu de regering naar alle waarschijnlijkheid de competitie stil gaat leggen. Op papier wacht Real Camaradas op 23 oktober.