REUZ 1 bekert eenvoudig door

REUZ 1 is er eenvoudig in geslaagd om de volgende bekerronde te halen. In en tegen Winsum versloeg REUZ het tweede team van de plaatselijke Futsal met 3-6. Zeker in de eerste helft was REUZ overduidelijk de betere ploeg en werd het klassenverschil tussen de Topklasser en Hoofdklasser zichtbaar met een 0-4 ruststand.

Via Melvin Nuwolt, Patrick Steenbergen en Sietse Wichers (2x) werd deze stand bereikt. Na rust waren de Vriezenaren vooral slordig was Winsum met twee goals weer een klein beetje in de wedstrijd hielp. De 2-5 van Wichers was de uiteindelijke goal die de wedstrijd echt in het slot gooide. Steenbergen maakte er, na de 3-5, voor de statistiek nog 3-6 van.

De grootste stunts uit de 1e bekerronde kwamen Burgum en Stiens. Daar gingen de Topklassers De Herauten en Frisia onderuit. De Herauten na penalty’s tegen Futsal Dragten 2 en Frisia bij Avanti met 5-1. De overige Topklassers bekeren allemaal een ronde verder, waarbij Hoogeveen zorgde voor de grootste uitslag (19-3 tegen FVC). Futsal Dragten was op dreef tegen plaatsgenoot Drachtster Boys (10-2) en WMC had strafschoppen nodig tegen zvv Borger na een reguliere 2-2 stand.

De seizoensouverture van de Topklasse F is maandag voor De Herauten en Futsal Dragten. REUZ begint vrijdag met een uitwedstrijd bij Leekster Eagles 2.