SR1: Drs. Vijfje eerste koploper

Eindelijk: het zaalvoetbalseizoen is weer écht los. Speelronde 1 zit erop, waar vorige week al de 1e bekerronde is gespeeld. Een interessante Topklasse F dit seizoen: er zijn twee rechtstreekse promovendi (vanwege de invoering van een derde 1e Divisie) en twee periodekampioen. Onderin daalt er niemand rechtstreeks af, maar moet alleen de nummer 11 in de herkansing.

Drs. Vijfje heeft een pikstart te pakken. Op bezoek bij Beilen zette de studenten een duidelijke 1-6 op het scorebord. Daarmee is de ploeg van interim-trainer Bert Barelds de eerste lijstaanvoerder in de Topklasse F. Daarachter volgen vier ploegen die ook wisten te winnen: De Herauten verraste maandag Futsal Dragten toch wel, door met 3-1 te winnen. Woensdag maakten titelkandidaat Hoogeveen en DOSKO er een doelpuntenfestijn van. Hoogeveen won met 6-5. Frisia herstelde zich goed na de bekernederlaag. In een spannende pot werd Westerkwartier met 3-2 verslagen. En tot slot op vrijdag zegevierde REUZ bij Leekster Eagles 2 met 2-4.

Komende week speelronde 2. Daarin in ieder geval twee ploegen die wisten te winnen tegen elkaar. In Vries REUZ tegen Frisia. Woensdag begint ook WMC aan het seizoen met een uitduel bij DOSKO. Verder op vrijdag Drs. Vijfje versus Leekster Eagles 2, Dragten tegen Hoogeveen en Westerkwartier tegen De Herauten.