Beker: ”Laatste zestien zijn bekend”

Afgelopen week stond er een tussenronde op het programma in de noordelijke districtsbeker. Met de winnaars uit deze ronde komt het aantal teams zodoende op zestien, wat automatisch betekent dat de beker is aanbeland bij de achtste finale. Een bijzondere tussenronde wel, want van de vier potjes zijn er maar twee gespeeld. Bij die twee hebben teams zich namelijk teruggetrokken. Waarom doe je dan mee aan de beker vraag ik mij af.

Drs. Vijfje kwam wél in actie. De Groninger studenten hadden het lastig bij de koploper uit de Hoofdklasse H, Usquert. Vijfje won wel, met 2-4, en schaart zich dus bij de laatste zestien. Dat doet ook Futsal Dragten 2. De Friezen (1e klasse) wisten te stunten tegen het hoger acterende (Hoofdklasse) Flamingo. Het werd 7-2.

Daarmee komt het aantal ”Futsal Dragten”-ploegen bij de laatste zestien op liefst drie. Als ik mij niet vergis in de regels is één duel in de achtste finale daarom een Futsal Dragten onderonsje. Verder gaan ook de Topklassers Hoogeveen, REUZ, WMC, Westerkwartier in de koker. Van de Hoofdklassers zijn zvv Urk 2, Futsal Emmeloord, PKC ’83 2 en Drs. Vijfje 2 nog over en zien we vanuit de 1e klasse ZVF (Franeker), Avanti en Gieten terug.

Deze week is er weer Topklasse-programma. Vanavond begint deze in Burgum met het treffen tussen De Herauten en REUZ. Woensdag treft koploper Drs. Vijfje in Leeuwarden Frisia en vrijdag neemt WMC het op tegen Hoogeveen en is Beilen gastheer van DOSKO. Laatstgenoemde ging afgelopen vrijdag met 15-0 onderuit in de Landelijke beker tegen landskampioen Hovocubo. Zeker geen schande lijkt mij en een mooie ervaring rijker.