Oppermachtig REUZ 1 wint in Friesland

REUZ 1 heeft afgelopen maandag de tweede zege in de Topklasse F geboekt. In een prachtig nieuwe locatie in Burgum (De Nije Westermar) had de ploeg van Mike Baalmans aan een helft genoeg om de zege tegen De Herauten veilig te stellen. De Vriezenaren waren tegen de Friezen oppermachtig en hadden al een comfortabele voorsprong te pakken.

Amper drie minuten gespeeld en de eerste lag namelijk al in het vijandelijke doel. Met een bekeken rolletje verschalkte Roy de Bruin Friezer-goalie Haaije Pijl. Pijl was de vervanger van de geblesseerde goalie Bastiaan van der Leij bij De Herauten. Niet veel later kon REUZ alweer juichen. Sietse Wichers verdubbelde de score na een droge knal. En luttele minuten later was het wederom raak; Roel Grootjans zette Patrick Steenbergen vrij voor de goalie en die punterde de 0-3 binnen.

De koek was zeker nog niet op: een prima uitgevoerde counter kwam terecht bij de Bruin en hij maakte zijn tweede van de avond. Datzelfde deed Wichers. Die kreeg iets teveel ruimte van zijn directe opponent en dan komt de kwaliteit van Wichers bovendrijven: afkappen, nog een keer afkappen en scoren. Het slotakkoord voor rust was voor Melvin Nuwolt. Hij was zeer scherp bij de tweede paal en maakte er 0-6 van.

Complimenten alom dus voor REUZ (en overigens ook voor arbiter Venekamp die een prima duel floot), die daarmee een uitstekende eerste helft speelde. Het maakte ook dat het geloof er bij de thuisploeg wel uit was. Het tweede bedrijf was dan ook meer om des keizers baard. REUZ breidde de score nog uit naar 0-7 (Steenbergens tweede), maar daarna zakte het niveau, ebte de concentratie weg en moest het jammer genoeg nog twee Burgummer doelpunten toestaan.

Al met al dus een hele lekkere en verdiende zege in Burgum, waarmee de REUZen op zes uit twee komen. Volgende week vrijdag wacht de eerste wedstrijd in eigen huis. Westerkwartier komt dan op het vertrouwde negen uur tijdstip op bezoek.