SR3: Frisia wint topper van Vijfje

De topper deze speelronde ging in Leeuwarden tussen Futsal Frisia en Drs. Vijfje. Beide ploegen hadden op voorhand alleen nog maar gewonnen (Frisia 3 uit 1 en Vijfje 6 uit 2) en worden door de kenners als ploegen voorspeld die weleens bovenin gaan meedoen. Woensdag was Frisia de betere en won met 7-4. Daarmee blijven de Friezen ongeslagen.

De winst van Frisia levert REUZ de koppositie op. De Vriezenaren hadden maandag weinig moeite met De Herauten en hebben, net als Frisia, zes uit twee. Daarachter haakt ook DOSKO aan. De ploeg uit Emmer-Compascuum won nipt met 2-3 bij Beilen en heeft nu zes uit drie. WMC is van de hatelijke nul punten af. In eigen huis boekten de Winschoters een knappe 5-4 zege op Hoogeveen.

Volgende week een kleine speelronde 4. Drie duels staan er op de agenda. Op woensdag neemt DOSKO het op tegen het nog puntloze Leekster Eagles 2. Vrijdag in Vries is het REUZ tegen Westerkwartier en in Drachten neemt de plaatselijke Futsal het op tegen WMC.